Peugeot EXPERT 229 L1H1 1.6HDI 16V-90: Schudden bij optrekken

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 9HU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 66

Deze auto begint te schudden als je , met name goed voelbaar in de 3e versnelling, optrekt. We hadden het idee dat dat rechtsvoor het ergst merkbaar was want de rechterportier trilt dan ook wat mee.

Fuseekogel iets speling en is vervangen. Rechteraandrijfas daarna vervangen. Lijkt iets beter maar is nog niet opgelost.
Wielen ook gewisseld zonder verbetering.

Iemand ervaring met dit fenomeen? Versnellingsbak misschien?

Robbie.

Robbie Jensema

Geplaatst door Robbie Jensema (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Expert? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

harry4203 (400) PRO, 7 jaar geleden

schudden zit meestal in de li as.

Robbie Jensema (0) PRO, 7 jaar geleden

Oke, gaan we daar eerst een andere op zetten. Bedankt voor de tip Harry.

Robbie Jensema (0) PRO, 7 jaar geleden

Opgelost met een nieuwe linker aandrijfas. Om kosten te sparen hadden we nog de buitenste homokinet van de rechter aandrijfas (die we hadden vervangen) op de linker gemonteerd, maar dat heeft niet veel geholpen. Toen een compleet nieuwe gemonteerd en het schudden is over.

Gouden tip Harry!!

Robbie

Highway (110) PRO, 7 jaar geleden

Probleem en oplossing geplaatst op Facebook. https://www.facebook.com/Problemcar.nl/

Gr Problemcar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Expert of stel zelf een nieuwe vraag.