Peugeot 106: Schurend geluid koppeling

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Mijn Peugeot 106 1.1, maakt een schurend geluid als het koppelingspedaal is ingetrapt, en daarbij bij het stationair draaien van de motor. Als de transmissie in neutraal staat en het koppelingspedaal is niet ingetrapt is het geluid weg. Ook bij het rijden is geen bijgeluid te horen en werkt koppelen en schakelen prima.

Het geluid is soort van sjilpend, metaal op metaal geluid, ongeveer de helft zo hard als het geluid van de motor. Omdat is de auto nog maar pas heb en de vorige eigenaar het niet was opgevallen, weet ik niet hoelang dit geluid er al is.

Iemand idee wat dit geluid veroorzaakt? Heeft dit te maken met een versleten druklager(heb ik ergens anders over gelezen) ? En moet ik me nu richten op preventief vervangen van de koppelingsset, of hoef ik hier nog even geen rekening mee te houden?

RuudUtrecht

Geplaatst door RuudUtrecht (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hobby-monteur (0), 8 jaar geleden

Houd er maar rekening mee dat het inderdaad het druklager is,en je zou kunnen besluiten alleen dat onderdeel te vervangen,maar ach,als de bak er toch af ligt......

thorpe (0) PRO, 8 jaar geleden

Vervang je natuurlijk de plaat en de drukgroep . en de aandrijfaskeerringen ook , het kan misschien nog wel een poosje mee . maar een nieuw lager op een oude iets ingesleten tikje krom misschien diafragma zal niet optimaal werken en zoveel kost het niet meer

vrg Thorpe

RuudUtrecht (0), 8 jaar geleden

Dank voor de hulp. Ik ben ook even bij een peugeut dealer geweest en daar hebben ze gezegd dat het een beginnend druklager probleem is. Blijkt dat niet zozeer het piepje is waarover ik het had, maar juist een klein rateltje die ik zelf nog niet had gehoord, bij het geheel loslaten van het koppelingspedaal.

Kan nog wel een tijdje door maar vervanging van de gehele koppelingsset is nodig, hoe lang hij het volhoudt is niet te zeggen. bij Peugeot kost vervanging 700 eur, bij een Bovag garage in de buurt ca. 500.

RuudUtrecht (0), 7 jaar geleden

Het was inderdaad de druklager, maar het geluid is na 15.000 niet erger geworden, dus ik houd het zo nog even. Eerst maar een koppakking vervangen nog.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.