Peugeot Partner: Slaat na paar sekonden af

Bouwjaar: 1997

Partner diesel met een D9b motor en Lucas brandstofpomp begon slecht te lopen en sloeg af.Klant kreeg hem weer aan de praat en wist de garage te bereiken.Om het hele brandstofsysteem uit te sluiten hebben we een paar leidingen rechtstreeks verbonden met een los tankje.Auto slaat aan en loopt goed,maar na een paar tellen is de brandstof op en slaat hij af.Even wachten en weer hetzelfde.Distributie staat ook goed.

Er is een paar weken geleden een nieuwe afslagstop gemonteerd vanwege lekkage.Deze werkt ok goed.Vrezen voor de brandstofpomp.

Heeft iemand ervaring met deze brandstofpompen? Auto heeft 280.000 km gelopen.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (160) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

stuivenberg (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo
WIJ HEBBEN VANDAAG HET ZELFDE PROBLEEM GEHAD EN BIJ ONS WAS HET LEESSPOELTJE BIJ HET CONTACTSLOT KAPOT,SCHIJNT VAKER VOOR TE KOMEN DEALER HAD DIT OP VOORRAAD,GR GEP

Siem Bijman (160) PRO, 19 jaar geleden

Heb ik aan zitten denken, maar hier zit een gewone ouderwetse stopklep op de pomp.Volgens mij heeft dat leesspoeltje te maken met jongere types? Of heb ik het mis?

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

Lagers in de pomp gaan al eens stuk wanneer de distributieriem te hard gespannen wordt. Leg de riem eens af en draai aan het pomptandwiel , je kan het zo horen.

Durven ook al eens lucht trekken aan de as van de gashevel ( te veel speling )

stuivenberg (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo
onze auto was van december 1998 was wel een berlingo maar dat maakt volgens mij geen verschil

jecasuma (0), 19 jaar geleden

Als je de afslagstop op de pomp zo kan berijken is het een auto zonder transponder eb hoef je dus niet daarnaar te zoeken.
Eerder moet gedacht worden aan valse lucht bv bij het deksel van het brandstoffilter,dus eerst dat goed controleren.

Siem Bijman (160) PRO, 19 jaar geleden

Pompdeksel opengehaald en er zit ijzergruis in.Maar ook het brandstoffilter zat vol gruis.Pomp dus overleden en we gaan hem maandag loshalen om ook de suggestie van GOVA even te checken.Weet alleen dat hij kortgeleden een servicebeurt heeft gehad, maar weten niet wat er aan is gedaan.Wordt vervolgd.

Siem Bijman (160) PRO, 19 jaar geleden

Gebruikte pomp gehaald voor weinig en de auto loopt weer als een zonnetje.Lagers waren er inderdaad stuk, en hoor je bij het ronddraaien heel duidelijk.Bedankt voor de tips!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.