Peugeot PARTNER 170C 2.0HDI: Slaat niet aan BSI?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: RHY, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 66

Onlangs viel de auto uit en bleek de brandstofpomp defect te zijn. Deze vervangen voor een andere echter wilde de auto maar heel sporadisch starten. Naar het uitlezen bleek de verstuiver ook nog slechte waardes te geven deze vervangen en ook de brandstofpomp sensor. Helaas start de auto nauwelijks als hij wel aanslaat rijdt ei als een zonnetje zoals ie nog nooit gelopen heeft. Echter zet ik hem uit krijg ik hem niet meer aan. Met het peugeot software uitgelezen geen foutmeldingen of rare waardes. Wat kan het nog zijn? De motor en dergelijke is technisch in perfecte staat dus ik moet het elektronisch zoeken. De accu werdt ook netjes bijgevuld dus de accu en de dynamo zijn goed. ook de startmotor werkt gewoon. Na een tip de - van de accu op de motor gezet ook dit heeft niet geholpen.

Nu hoorde ik dat het nog de bsi kan zijn. Kan ik dit testen en uitsluiten of enkel door er een andere in te doen en wanneer ik dat laatste zou doen war moet ik op letten kan ik er gewoon een andere in zetten of moet dit in combinatie met?

KevinF

Geplaatst door KevinF (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

arjenhofstra (0) PRO, 6 jaar geleden

Wat is de brandstofdruk tijdens het starten en hoe hoog is het start toerental?

Uitlezen of de verstuivers defect zijn is niet mogelijk. Zo te lezen heb je een gebruikte pomp gemonteerd, deze zou dus best problemen kunnen geven. Zijn de verstuivers wel nieuw?

memos (10) PRO, 6 jaar geleden

Inderdaad de brandstofdruk meten tijdens het starten. Als die te laag is worden de verstuivers niet aangestuurd. Je hebt er 1 vervangen?

Als je hem uitzet dan slaat hij niet meer aan zeg je, ook niet direct nadat je hem uit hebt gezet?

Wat bij deze auto's wel voorkwam was lucht in het brandstofcircuit. Het zijn hard plasticen leidingen en die willen wel eens de brandstof laten lopen en dan slaat hij dus slecht aan. Maar dat gebeurt alleen als hij langere tijd stil staat en niet direct na het stilzetten.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.