Peugeot 406: Slecht lopen (alleen) op gas, onregelmatig stationair en slecht

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16v

Mijn Peugeot loopt sinds enige tijd niet goed op gas. Ik heb een Vialle LPI (onderbouw) gasinstallatie. De injectoren zijn pas geleden vervangen dus het probleem zal hier niet liggen. Als ik overschakel op benzine rijd de auto helemaal goed.

Volgens mij was de gasinstallatie vanaf het begin geleverd en km-stand is inmiddels 240.000 km.

Probleem: De auto loopt erg onregelmatig op gas. Lijkt net of die op 2 poten loopt, stationair ploft hij maar valt niet uit. Het optrekken gaat erg beroerd maar boven de 3000 toeren gaat het weer normaal. Het lijkt net of het met de toevoer van het gas te maken heeft maar heb hier verder geen verstand van.

Kan iemand mij vertellen, uit ervaring, wat het probleem zou kunnen zijn. En wat zouden de eventuele reparatie kosten zijn, aangezien de pas vervangen injectoren ook niet erg goedkoop waren. Alle reacties zijn welkom.

bkruger

Geplaatst door bkruger (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

sgm (0), 16 jaar geleden

Denk dat de pomp in de LPG tank versleten is. Heb je de oude injectoren nog bewaard? Lekten die of is dat niet getest?

bkruger (0), 16 jaar geleden

[quote=sgm]Denk dat de pomp in de LPG tank versleten is. Heb je de oude injectoren nog bewaard? Lekten die of is dat niet getest?[/quote]
Ben tijdje geleden bij een G3 specialist geweest. Hij starte toen ook slecht (ong. 10 sec.), de oorzaak was volgens hun lekkende injectoren. Nadat de injectoren vervangen waren was dat probleem ook inderdaad verholpen. De oude injectoren heb ik niet bewaard.

Vervolgens reed de auto goed, tot nu helaas. G3 is voordelig rijden, totdat er onderdelen vervangen moeten worden ;-( Het voordeel t.o.v. rijden op benzine wordt zo drastisch minder.

Zal het dan toch de pomp kunnen zijn? En heb je een kosten indicatie hiervan misschien. Of kunnen er nog andere oorzaken zijn?

sgm (0), 16 jaar geleden

OK, dus de injectoren lekten. Dat komt nog wel eens voor. Is helaas wel duur (200+ euro aan materiaal?) om te verhelpen.
De klachten lijken erg op toen de pomp in mijn auto stuk was. De pomp leverde niet meer genoeg druk en dat was vooral te merken bij stationair lopen en optrekken. Werd ook snel erger. Een garage met LPG kennis kan de druk nameten. Pomp is te reviseren, maar dat wordt niet overal gedaan (kosten: 350 euro). Meestal is de boodschap om een nieuwe/ruil tank te kopen. Dan ben je makkelijk 800 euro kwijt.
Deze kosten zijn moeilijk terug te verdienen met een auto die al 240.000km gelopen heeft.

Mark Boers (0), 16 jaar geleden

probeer eens andere bougies, moet wel geschikt zijn voor gas.
volgens een "gasboer " waren bosch beter dan champions met lpg

sel (0), 16 jaar geleden

[quote=Mark Boers]probeer eens andere bougies, moet wel geschikt zijn voor gas.
volgens een "gasboer " waren bosch beter dan champions met lpg[/quote]
NGK bougies doen het over algemeen zeer goed op lpg..

bkruger (0), 16 jaar geleden

Ik heb inmiddels de pomp van mijn oude (kofferbak)tank om laten zetten in de ringtank. Deze had ik nog bewaard namelijk maar helaas zonder goed resultaat. Hij loopt precies hetzelfde en het lijkt ons daarom ook niet om de pomp te gaan. De bougies zijn inmiddels ook vervangen maar er is geen verschil merkbaar.

Wij denken nu misschien aan het bobine blok. Helaas had de sloop er niet 1 liggen, dus kon het dit weekend niet proberen. Maar wat denken jullie hiervan? Of nog andere opties mogelijk?

uncle Joe (0), 16 jaar geleden

Ergens meen ik gelezen te hebben dat je niet zomaar een pomp kan verwisselen bij de Vialle LPI systeem. Bij een kofferbak tank moet je kijken naar de diameter en als het dezelfde diameter is kan je dit met elkaar verwisselen. Bij een ringtank is het weer anders. Aan welke voorwaarden het moet voldoen weet ik niet meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum