Peugeot 106: Slecht schakelen als auto warm is (106)

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Ik heb onlangs een 106je gekocht uit 92, leek een leuke koop zo op het eerste gezicht, maar helaas, na een tijdje rijden gaat-ie vreselijk slecht schakelen. Alles loopt stroef en hij wil vooral liever niet meer in z'n 5. De eerste garage waar ik langs ging zei dat ik de bak-olie moest laten vervangen, en als dat niet hielp, moest ik naar een Peugeot-dealer om 'm af te laten stellen. Maar de bak was niet stuk, zeiden ze, en aan de koppeling lag het ook niet. 2de garage (mijn garage, de eerste ging ik langs om te vragen of-ie het nog zou redden tot thuis) waar ik warmgereden aankwam, voelde aan de pook en zei; Da's alleen maar even het mechanisme doorsmeren. Prima, ik blij. Net komt-ie daar toch op terug omdat het pas mis gaat als de auto warm wordt. Het voorstel is nu: eerst de bakolie eens verversen (maar wat ik na zo rondlezen begreep, is dat dat zelden een oplossing is. Toch weet ik dat de Ford Fiesta van een vriendin nog tijden goed gereden heeft nadat ze olie met teflon in de bak hadden gegooid) en anders een nieuwe bak.

Hoeveel zin heeft de bakolie vervangen, en moet dat echt rond de 100 euro kosten?

Ik vind het het autootje verder wel waard om een andere (gebruikte, via onderdelenlijn) bak in te zetten mocht het echt nodig zijn, wat mag het monteren kosten aan manuur?

Lize

Geplaatst door Lize (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik ben bang dat je nu teveel vragen in een keer stelt. Bakolie verversen kun je altijd proberen maar ik denk dat het weinig zal helpen als hij al op niveau is en dat is hij als er geen lekkage is.
Mechaniek goed smeren lijkt mij het meest voor de hand liggend.
Andere bak monteren moet je rekenen op een uur of 4/5 werk plus dat je als je de bak er toch al af hebt je meestal ook de koppeling gaat vervangen wat dan weer extra kosten met zich mee brengt.
En je weet natuurlijk nooit wat je koopt als je een gebruikte neemt.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.