Peugeot 405: Slecht starten - niet te schakelen

Bouwjaar: 1992

Peogeot 405 1.6 break deze heeft 140.000km gereden en wil nu bijna niet starten en mocht ie lopen ratelt de motor enorm. Als men vervolgens wil rijden dan schokt en hikt die en meestal slaat ie weer af. Hij is op het moment niet meer in of uit zijn versnelling te krijgen en als je mazzel hebt en hem in zijn 1 krijgt dan komt er een hoop herrie uit. ook als ik de koppeling in trap blijft de herrie en begint ie te schudden. Tevens wil die daarna niet meer in een versnelling. Graag hulp bij het oplossen.
Groet,
Quentin

qengelberts

Geplaatst door qengelberts (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 405? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Lijkt mij dat er iets met de koppeling aan de hand is maar Uw gegevens zijn zo vaag dat het moeilijk is zonder naar de auto te kijken en te luisteren om hier een verstandig antwoord op te geven.

qengelberts (0) PRO, 19 jaar geleden

Auto start zeer slecht.
Bovenkant van de motor ligt onder de olie
zeer scherp piepend geluid bij het rijden in zijn 1 en daarbij niet door kunnen schakelen naar zijn 2 of naar zijn vrij.
Bij koude motor is er nog bij stationair lopen weinig aan de hand als de motor even een 1/2 uurtje gelopen heeft dan begint het geratel en het schakelen als je dan even door rijd dan komt er ook nog een partij rook onder de kap vandaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 405 of stel zelf een nieuwe vraag.