Peugeot 106: Slechte koude start

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1100

Hi,

Sinds een tijdje wil mijn auto niet helemaal goed meer starten. Ik ben ondertussen een nieuwe Dynamo en een setje nieuwe bougiekabels rijker, maar deze onderdelen hebben het probleem nog niet opgelost.

Als ik hem wil starten als hij een aantal uur heeft stil gestaan slaat de auto niet aan. Hij blijft het geluid maken dat hij wilt starten en daarbij een tikkend geluid, op die manier wil hij niet helemaal lekker op de 1000TPM gaan zitten. Als ik gas bijgeef start hij uiteindelijk wel. Dus ik moet hem vaak geforceerd starten.

Ik heb het idee dat de auto niet genoeg benzine krijgt om te starten.. Heeft iemand enig idee?

Gr, Mike.

Mike0709

Geplaatst door Mike0709 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Mike0709 (0), 13 jaar geleden

Niemand die wat weet?

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Als je de sleutel omdraait en start, gaat de motor dan wel vlot in de rondte, dus geen startmotor en/of accu probleem?

Je verhaal is "op afstand" een beetje onduidelijk i.v.m. tikkend geluid (startmotor die niet goed pakt??) en het verschil tussen starten en aanslaan. Starten is draaien van de startmotor en aanslaan is dat de motor gaat lopen.

Mike0709 (0), 13 jaar geleden

Accu is goed, die is nagemeten. Startmotor is net een jaar oud. Dat draait allemaal goed. Het lijkt net of hij niet genoeg 'power' krijgt om aan te kunnen slaan.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.