Peugeot Boxer: sleutel transponder code boxer 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2800 hdi

hallo,ik heb het volgende probleem.Ik heb 1 sleutel en heb er 1 extra bijbesteld maar bij de dealer komen ze er niet uit.Het is een ouderwetse sleutel met uitwendige baard.geen afstandsbediening,wel met code!!alleen deze transpondercode is niet meer te achterhalen volgens de dealer.Ze zeggen dat er niet eens een code sleutel is,later bleek van wel maar hoe kom ik nu aan een transponder code en zo`n sleutel?

ben53

Geplaatst door ben53 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Boxer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

harry4203 (450) PRO, 14 jaar geleden

plaats het chassisnr eens.

ben53 (0), 14 jaar geleden

vf3231al216073758 is het nr

peugeottechnieker (0) PRO, 14 jaar geleden

Deze heeft nog het zgn fiat systeem. Er is een master sleutel (rood) en er zijn gebruikersleutels(zwart) Om de gebruikerssleutels in te leren heb je de master sleutel nodig. Daar is een procedure voor. Een transpondercode is er dus niet. Wel een mechanische sleutelcode. Er zijn echter geen losse sleutels meer leverbaar bij peugeot. Je kan alleen het complete slotenset bestellen met master en 2 gebruikers sleutels en code kaart. Kost 113 euro dus dat valt op zich nog mee voor heel de zwik. !

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

goede service van peugeot, na 9 jaar al de onderdelen op. prijs voor de complete set valt idd mee, maar die moet er ook nog even in, dus werkloon en btw.......
Vreemd dat de peugeotdealer zelf dit niet kan achterhalen, of is die het telefoonnummer van de importeur kwijt?

gr

Peco Power

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Misschien wel bewust zo gedaan door peugeot? Er staat me iets van bij dat als je de mastersleutel dagelijks gebruikt als startsleutel, deze sleutel z'n functie verliest als mastersleutel. Sta je dan met je net nieuw gekochte losse sleutel en krijg je de inleerprocedure niet actief. Kun je alsnog een set aanschaffen en doorgaans zijn de sloten zelf ook al redelijk verziekt door bedrijfsgebruik.

ben53 (0), 14 jaar geleden

Alvast bedankt,heb het vandaag besteld en laat wel weten hoe het afloopt.

ben53 (0), 14 jaar geleden

Hallo,probleem 2...
Ik heb alle sloten vervangen en was fluitje van een cent.
Maar...Bij de dealer kunnen ze nu niets omdat ze de originele moedersleutel willen hebben.(daar hadden ze het eerst niet over).
Ik heb dus nu 2 sleutels en 1 moedersleutel nieuw met code kaart.
Ze kunnen nog steeds niets zeggen ze.
Volgens hun moet ik ook de computer en nog een kastje vervangen.
Wat nu?Alles voor niets ingebouwt?
Gr.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Dit is een lastige. Aan de ene kant lijkt me een mastersleutel "gewoon" een herkenningssleutel om het kastje startklaar te maken om de nieuwe sleutels in te leren, dus niet afhankelijk van een code. Aan de andere kant lijkt het ook logisch dat de mastersleutel een code bevat die overeen moet komen met het kastje, dus dat je inderdaad de oude mastersleutel moet hebben om het kastje eerst vrij te geven. Kortom....ik weet het niet.
Als ze de procedure bij die dealer weten, zouden ze toch minstens een poging kunnen wagen? Op die manier komen ze er toch vrij snel achter of de nieuwe mastersleutel herkent wordt?
Aangezien het een systeem van Fiat is, zou je daar nog eens kunnen informeren over het hoe en wat. Zij zijn hier beter in thuis omdat dit bij Fiat op meerdere types werd/wordt? toegepast. Bij Peugeot was dit enkel maar bij dit model Boxer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.