Peugeot 407: Slippende koppeling bij 2000 rpm in hogere versnellingen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi 16v

In de hogere versnellingen (4, 5 en 6) doet het volgende probleem zich voor: als je rond de 2000 rpm zit en je geeft flink gas, dan begint de koppeling te slippen - met name als je heuvelop rijdt. Mijn vermoeden is dat dit te maken heeft met de drukgroep, aangezien ik met mijn vorige auto (Renault Laguna 120 dCi) het zelfde probleem had, ook bij ongeveer dezelfde km. stand (55.000).

Herkent iemand dit probleem? Is mijn diagnose correct?

jb407

Geplaatst door jb407 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Beunhaas (520) PRO, 17 jaar geleden

De oorzaak van een slippende koppeling kunnen zijn:
-Vergevorderde slijtage van de plaat
-Olie op de plaat
-Defecte drukgroep inderdaad.

Wat het is, is slechts vast te stellen door de boel open te maken en te inspecteren...., maakt niet uit waar de bron van het probleem ligt.

aris (0), 17 jaar geleden

hoi,

klinkt alsof je een nieuw plaatje en drukgroep nodig hebt.....

je kan even proberen of je je koppelingskabel wat losser kan zetten. Deze gaat wat strakker staan als je plaat slijt. De kans dat het hiermee verholpen is, is niet zo heel erg groot maar het is een kleine ingreep waarmee je soms een grote operatie even kan uitstellen.

succes, Aris

harry4203 (485) PRO, 17 jaar geleden

auto zit nog in de garantie, dus niet over discussieren, en terug naar de dealer. probleem is bekend.

amplifier (0) PRO, 17 jaar geleden

Is inderdaad bekend probleem, van deze zelfstellende drukgroep. Is bekend bijde dealer, komt gewoon volgens garantie een nieuwe koppelingset in. Enne Aris de tijd dat er koppelingskabels in zaten, en dan ook nog eens hand af te stellen ligt ondertussen toch al jaren achter ons....

aris (0), 17 jaar geleden

Ik zou het niet weten amplifier, ik heb nog nooit een auto met een 3e remlicht gehad. Bij de meeste stond er achterop dat er een katalysator aanwezig was, als deze er al zat......

Aris

jb407 (0), 17 jaar geleden

Hoi,

Dank voor de reacties. Auto gaat vrijdag a.s. naar de garage voor 60.000 km beurt. Probleem is gemeld en wordt (hopelijk) opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum