Peugeot 806: Soms stotteren/inhouden

Bouwjaar: 2000

Mijn Peugeot kan zo dagen goed rijden en dan komt het ineen voor dat hij slecht stationair loopt of stottert onder het rijden, dit is telkens maar heel even maar o zo iritant.
Bij dealer geweest maar niets afwijzend kunnen waarnemen en ook de diagnose was oke.
Wie heeft dit al eens meegemaakt en evt het euvel kunnen verhelpen bvd.
Het betreft hier om HDI diesel en inderdaad als het voorkomt met laag toerental en het maakt niet uit of motor koud of warm is en ook niet welke versnelling.

Artz

Geplaatst door Artz (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 806? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

master (0), 18 jaar geleden

benzine diesel gas??

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

En probeer de omstandigheden waar onderhet zich voordoet zo goed mogelijk te analiseren, MAW, is het met koud of nat of warm of 'smorgens of hoge of lage toerentallen,welke versnelling en is het over als je opnieuw start, allemaal belangrijk om een idee te krijgen waar het vandaan komt.

Artz (0) PRO, 18 jaar geleden

Probleem is nog steeds niet opgelost, wie heeft een idee bvd

jdv123 (0), 18 jaar geleden

Ik heb soortgelijke problemen met mijn 605 benzine. Dit gebeurt bijna altijd nadat ik gas los heb gelaten of met bijna constant gas rij. Als ik dan weer wil optrekken, begint de auto te stotteren en te bokken. Volgens mijn dealer is een van de mogelijke oorzaeken de stappenmotor die het stationair toerental regelt. Deze blijft dan even hangen oid. Deze zijn wel erg duur om preventief te vervangen, dus is het wachten tot hij definitief kapot gaat.
Hopelijk kun je hier iets mee.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 806 of stel zelf een nieuwe vraag.