Peugeot 205 1.4 TU3: spangereedschap spanrol

Bouwjaar: 1989

Mn distributieriem is aan vervanging toe. Weet iemand waar ik spangereedschap kan vinden voor mn spanrol,
in de peugeot vraagbaak staat een simpel sleuteltje met een gewichtje eraan, maar ik weet dus ook niet hoe ik die precies moet maken en op internet kan ik het ook niet vinden. Dit is mn eerste echte "grote" reparatie, heeft iemand nog tips of het misschien ook anders kan. Alvast heel erg bedankt,
Ian

ivanho79

Geplaatst door ivanho79 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

John5711 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik span de riem altijd op gevoel.Dat wil zeggen,dat je de riem tussen duim en wijsvinger 90 graden moet kunnen draaien.(op het langste stuk tussen twee tandriemwielen gezien)Als je hem met duim en wijsvinger meer dan 90 graden kan draaien staat hij te slap,draait hij niet zover dan staat hij te strak.

ivanho79 (0), 19 jaar geleden

Het is een heel simpel gereedschapje, een soort hefboompje met 1.5 kilo eraan, dat je in het vierkantje in de spanrol doet om een bepaalde druk te houden.maar ik weet de maten niet...
als ik toch bezig ben kan ik hem toch beter even goed spannen? dan weet ik zeker dat het goed zit, of kan op gevoel ook prima?

John5711 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik doe het al jaren op gevoel.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.