Peugeot Partner: Spaningsrol vervangen.....

Bouwjaar: 2001

Hallo allemaal, ik ben in het bezit van een Peugeot Partner(grijs kenteken) van juni 2001 met een 2.0 hdi motor! De kilometerstand is nu net de 103.000 km voorbij en er word voornamelijk voor snelwegwerk gebruikt! Na een tijdje met een vreemd geluid rond gereden te hebben, wat naar mate de tijd vorderde erger werd en heel erg leek op een metaal geschraap, heb ik de auto nu al weer geruime tijd stil staan. Ik vind het leuk om zoveel mogelijk klachten van mijn auto zelf op te lossen. Inmiddels ben ik bij verschillende Peugeot-dealers en zelfs bij een Citroen-dealer langs geweest. Van alle dealers was eruit eindelijk maar één die het geluid dacht te herkennen als zijnde een kapot spanningsrollager! Zeker weten doe ik het nog steeds niet maar ik wil het graag zelf oplossen. Ben in het bezit van een vraagbaak van dit type motor. Je hebt er natuurlijk weer van allerlei speciaal gereedschap voor nodig en dat heb ik niet! Mijn vragen: 1)is er iemand die hier ervaring mee heeft?, 2)is dit zelf te doen als (leek) of kan ik de auto beter naar de garage brengen?, 3) weet iemand in de buurt van Almere een garage die gespecialiseerd is in Franse auto´s of kan ik de auto beter naar de Peugeot-dealer brengen?

Partner8337

Geplaatst door Partner8337 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Volgens mij zitten er meerdere rollen op deze motor, en is het afhankelijk of er airco op zit.Monteurs zijn ook maar gewone mensen en geen tovenaars dus als je voorzichtig bent en nadenkt voor je begint en wat doet is het voor iedereen te doen.

Daneron (0), 18 jaar geleden

Hoi Erwin, de vraagbaak van de hdi kan ik nergens te pakken krijgen er wordt zelfs gezegt dat hij niet leverbaar is?
Kun je me het adres of website toesturen van de leverancier?
alvast bedankt
mvrg
Daneron (daneron@zeelandnet.nl)

Bas Meyer (0), 18 jaar geleden

Kijk eens bij wewewe(punt)tmbbooks(punt)be
misschien hebben ze de vraagbaak die je zoekt of een vergelijkbaar boek.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.