Peugeot Partner: Uitvallen hdi-motor koude motor.

Bouwjaar: 2002

Klant start auto 's ochtends rijd bij huis weg en moet na ongeveer 500 meter bij een kruising stilstaan, heel enkel (kan weken goed gaan) bij het intrappen van de koppeling valt de motor uit. Iemand enig idee, de auto heeft geen storingen, dus lijkt het alsof iemand het contact even afzet, de auto is na het uitvallen direct weer te starten en dan doet het euvel zich zeker de zelfde dag niet weer voor !

Enting

Geplaatst door Enting (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Probeer eens een update van de software. Volgens mij is hier wat over.

E.J (0) PRO, 19 jaar geleden

Bernd, wij hebben dit 3wk geleden ook gehad, met zelfde motor
draad l.v in binnenscherm was doorgesleten (lag af en toe aan massa) probleem heeft tot heden niet meer voorgedaan.

Enting (0) PRO, 19 jaar geleden

Wij hebben, denken wij het probleem opgelost, een gedeelte van de brandstof slang is vervangen, dit is een systeem van siemens en aan een gedeelte van het brandstofsysteem wordt brandstof aangezogen, in deze brandstof leiding zou mogelijk valse lucht worden aangezogen.

jheinen (0), 18 jaar geleden

HELP....Ik heb hier hetzelfde probleem met een berlingo 2.0 hdi uit december 2001. Ook deze wil 's ochtends met regelmaat afslaan als ik afrem bij een kruising. Hij doet het zowel bij intrappen van de koppeling, het gebruik van remmen en loslaten ervan en het gebruik van de stuurbekrachtiging tot eindpunt. Het lijkt erop dat hij telkens te laat corrigeert. Er is telkens een terugval in toeren te merken, soms valt hij dan uit.

Een ander probleem was het 'bekende' slijpsel in filterhuis. Ik dacht het misschien hiermee te maken kon hebben. Auto weggebracht naar motorenrevisiebdrijf. Kwamen hier tot de conlusie dat overal al slijpsel zat. Alles schoon gemaakt en pomp vervangen. Motor loopt weer als een klokje.... Ik blij denken dat het euvel nu verholpen is.... Rij ik vandaag weer weg...bereik eerste kruising valt hij weer uit. Iemand enige suggestie wat het probleem hiervan kan zijn??? Zou het kunnen dat er een elektrisch probleem is met boordcomputer.

Zou het eventueel ook hierdoor kunnen komen dat pomp zo snel kapot draait? Zou zonde zijn als ik straks weer een nieuwe pomp van 840 EUR moet kopen.

PS: voor het uitvallen is hij al eens eerder bij dealer uitgelezen. Men kon toen geen storingen vinden.

Enting (0) PRO, 18 jaar geleden

Zoals ik hierboven al noemde is ons probleem opgelost door een heel klein barstje in een brandstof-toevoerslang, het probleem heeft zich bij ons niet meer voor gedaan !!

Groeten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum