Peugeot partner: vreemde verlichting

Bouwjaar: 2001

Bij ons staat op dit moment een Partner met de volgende storing : als men de verlichting inschakeld branden de remlichten achter, zet men de verlichting uit en men trapt op het rempedaal dan gaat stadslicht rechtsvoor en de dashboard verlichting branden .
Auto heeft geen trekhaak , geen verkeerde of defecte(inwendige sluiting) lampjes gemonteerd ,voor zover te zien geen schade gehad waarbij bedrading beschadigd is.
Wie kent dit probleem en mij ermee helpen
alvast bedankt

gardejonge

Geplaatst door gardejonge (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Siem Bijman (170) PRO, 19 jaar geleden

Wat gebeurt er als je de remlichten eruit haalt?

gardejonge (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb de lampen eruit gehaald ,zelfs de complete achterlicht units van de bedrading afgekoppeld maar de storing blijft

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

Staat er een trekhaak op deze auto?

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

lijkt alsof er een (electrische) verbinding zit tussen de rem en de verlichting. Volg eens de draden vanaf de remlichtschakelaar.

Enting (0) PRO, 19 jaar geleden

Heeft de auto een zij schuifdeur ??

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

Is er misschien een bouwvakker geweest die hier of daar parkers in de bodemplaat of in de linkse zijwand geschroeft heeft ? Volgens mij loopt de kabelboom van de partner langs de linkse zijwand.

Enting (0) PRO, 19 jaar geleden

De kabel boom loopt volgens mij (ook) rechts, ter hoogte van de schuifdeur, of waar deze normaal zit, zit een verbindingsstuk van de wis/was installatie (ruitensproeier vloeistof) boven een stekker van de bedrading, deze hebben wij al eens lekgehad met hele nare gevolgen!

gardejonge (0) PRO, 19 jaar geleden

Auto heeft schuifdeur maar geen ruitenwisser achterop , toch kabel even opgezocht ,stekker verbindingen behoorlijk gecorrodeerd ,maar met gedemonteerde stekker toch nog dezelfde storing .Vergeten bij te zeggen de storing doet zich alleen maar voor als contact is ingeschakeld of motor loopt.
Storing doet zich ook voor met het inschakelen van de achter uit

gardejonge (0) PRO, 19 jaar geleden

Zat TOCH in de stekkerverbinding rechts bij de schuifdeur, van buitenkant niet goed te zien maar nadat stekker deels gedemonteerd was ,bleken een tweetal stekkertjes behoorlijk zwart weg gecorrodeerd te zijn en weggesmolten in stekkerunit.
Helaas worden er geen losse stekkerblokken geleverd ,alleen kabelbomen. Opgelost met een 8-polige din stekker M/F van luidspeaker .Corrosie was veroorzaakt door lekkende lading (auto is van een schoonmaakbedrijf geweest)
Bedankt B.J. Enting !!
Bennie

dfc (0) PRO, 19 jaar geleden

maasa van achterlicht(en)????

Enting (0) PRO, 19 jaar geleden

Bennie, ik heb het graag gedaan ! Misschien meer geluk dan wijsheid maar toch ..... opgelost !

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.