Peugeot 206: Spanning valt weg zodra ik motor van aanjager aansluit?????

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Mijn kachel doet het niet meer. Ik heb alles bekeken, kachel weerstand noem maar op. Ik heb spanning op de connector welke aan de motor van de aanjager hoort maar zodra ik deze aansluit is er in het hele circuit geen spanning meer en de motor werkt dus ook niet?? Weet iemand waar dit mee te maken kan hebben? Sluit ik de motor los aan op de accu dan draait deze wel!

ruud van oers

Geplaatst door ruud van oers (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

j.romijn (0) PRO, 17 jaar geleden

Als de motor niet draait zijn de wikkelingen eigenlijk gewoon een kortsluiting van het circuit daardoor wordt hij dan ook heet want er loopt een maximale stroom en de zekering hoort dan kapot te gaan er zit geloof ik een 30A in. als de kring verbroken is in de motor door een verbrandde wikkeling of een koolborstel die het anker niet meer raakt dan stort de spanning niet in elkaar.

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Probleem zit waarschijnlijk in je bedrading. Even t.o.v. een harde massa meten wat er op de pennen staat. Misschien is je massa slecht en anders zit het in de bedrading naar de ventilator toe. Check even of de spanning op de zekering inzakt of niet, dan kun je weer een stuk bedrading uitschakelen. Connector niet rot toevallig ?

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.