Peugeot 306: spontaan aanspringen binnenverlichting

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Goede avond

Spontaan springt mijn binnen verlichting aan tijdens rijden en dan met de elleboog een por tegen de deur geven ging de verlichting uit.
De laatste keer ging de verlichting ook uit als ik het raam (electrich) op en neer deed.
Dit probleem is nu ongeveer 6 X voorgevallen en dacht in 1ste instantie aan een slecht werkend knopje in de portier sponning die binnen verlichting activeerd ,,,,,, maar er zit geen knopje dus dat maganisme zit volgens mij in het portier zelf, waar en hoe het werkt????
Nu heb ik gelezen dat veel voorkomende storingen door draadbreuken in verbinding deur de oorzaak kunnen zijn.
Het is de portier aan bestuurders zijde en alles is electrich, spigel/raam/deuropen op afstand. 306 break.
Misschien kan een techneut mij vertellen waar ik als eerste naar kan kijken, verders werkt alles prima.
Bij voorbaat dank: Willem

WillemMicra

Geplaatst door WillemMicra (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Hallo Willem, de schakelaar voor de binnenverlichting zit verwerkt in het slotmechanisme. Als de storing door een defect in het mechanisme komt, dan wordt het compleet vervangen van het slotmechanisme!
Wat ook kan is een draadbreuk (met kortsluiting naar binnenlicht) in de doorvoer van portier naar stijl. Deze verbinding bestaat uit een stekker vanuit de stijl, vastgedraait op de contra-stekker in portier. Door de ring op de stekker los te draaien, kun je de 2 helften lossen. Om de stekker zit een harmonica-rubber vastgezet met bindstripje. Bindstripje voorzichtig doorknippen en het harmonica-rubber terugschuiven zodat de bedrading zichtbaar wordt. Controleer de bedrading daar waar de bedrading de stekker ingaat.

WillemMicra (0), 12 jaar geleden

Hans4074, bedankt voor de snelle reactie. ga er zondag even naar kijken (morgen werken).

WillemMicra (0), 12 jaar geleden

Hans ,het is wat later dan zondag,had eerder ff geen tijd. heb gekeken zoals je geschreven had maar heb niets kunnen vinden, ziet eruit als nieuw.
Heb er ook geen problemen meer mee gehad maar realiseer mij nu dat ik die problemen had tijdens regen en zeer vochtig weer op snelweg.
Ik hou de vinger aan de pols, tot zover bedankt en hoop niet tot de volgende keer (want dan heb ik een probleem) mvg : willem

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.