Peugeot 206: spruitstuk gescheurd 206 cc uit september 2003

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

de auto van mijn broer een 206 cc met 1.6 benz. heeft de spruitstuk bovenop een barst in zitten, hij lekt ook uitlaat gassen via de scheur.
het lijkt te komen v/d lamdasonde die te vast is gezet,....hier loopt de scheur vandaan in ieder geval...mijn vraag hoe te maken zonder te vervangen, hij kost namelijk iets van 650 euro bij de dealer, je had vroeger van dat kneedbaar metaal waar je ook turbo's mee kon dichten zou dit werken zo ja waar verkrijgbaar....heb nu vloeibaar metaal erop gedaan maar de spruitstuk word te heet en het verbrand dat spul

m.v.g Fred.C

Fred.

Geplaatst door Fred. (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Petje57 (0) PRO, 14 jaar geleden

Lassen is te proberen. Anders wordt het toch vervangen, eventueel door een gebruikt exemplaar.

Gr.

Fred. (0), 14 jaar geleden

zit er niets anders op? komt dit vaker voor? trouwens nog een vraagje als je het niet erg vind....ik heb het onderhoud ditmaal gedaan olie/fillters/remmen/koelmiddel etc etc kan ik de melding in het dashboard voor onderhoud zelf verwijderen zonder kast?

gr. Fred

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=Fred.C]zit er niets anders op?[/quote]
Wat noem je anders ?
Lassen is toch een hele mooie oplossing?
Anders een gebruikt exemplaar monteren, zijn de kosten ook niet.

Gr. paul

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

kan ik de melding in het dashboard voor onderhoud zelf verwijderen zonder kast?


staat in het boekje...



maar voor de liefdadigheid

sleutel van het contact, dag teller resetknop in drukken, op het contact. Teller telt nu terug van 10 naar 0 bij 0 los laten van het contact weer op het contact:)

Erwin2907 (0), 14 jaar geleden

bij de officiele dealer kost het voor een 307 sw ca 400 euro (pas nog gehad) maar ik heb het bij een universele vakman laten doen voor 300 euro.
Ik had eerst gelast, maar vervolgens ging ie verderop weer scheuren. Ik zou geen tweedehands exemplaar plaatsen, want de meeste kosten zijn het arbeidsloon. Het spruitstuk zelf kost een euro of 150. Tweedehands een euro of 60, maar dan heb je het misschien snel weer, want het is een bekend fenomeen dat deze spruitstukken scheuren.

Ik denk dat hier geen kneedbare oplossing voor bestaat, want het wordt gewoon te heet, en de grote uitzetting van het materiaal zorgt dat je kneed-spul vanzelf weer los komt.

Fred. (0), 14 jaar geleden

mensen bedankt voor jullie reactie id kneedbaar staal liet weer los, was ook tijdelijke oplossing maar werkte niet dus nieuwe geplaatst is niet anders.....de onderhouds melding kon i.d terug vinden in het boekje maar super dat je het nogmaals vermelde.
gr. Fred

Fred. (0), 14 jaar geleden

mensen bedankt voor jullie reactie id kneedbaar staal liet weer los, was ook tijdelijke oplossing maar werkte niet dus nieuwe geplaatst is niet anders.....de onderhouds melding kon i.d terug vinden in het boekje maar super dat je het nogmaals vermelde.
gr. Fred

William12146 (0), 14 jaar geleden

Neem aan dat je bij een universele garage bent geweest en niet bij Peugeot?
Zoals eerder gezegd is het onderdeel 150 euro en als je pech hebt nog eens 150 voor de lambdasensor die vast gerot zit.
2 uur arbeid en klaar ben je weer.
Spruitstuk is alleen origineel te krijgen, er is geen imitatie voor.
Hoop voor hem dat ie 250 euro in zijn zak heeft gehouden ten opzichte van de dealer.

baba47 (0), 14 jaar geleden

Hai als het nog eens gebeurt is lassen best te doen maar om dat goed te lassen moet je hem eerst bijna roodheet stoken en dan lassen anders krijg je teveel spanning en gaat hij verderop scheuren zoals nu het geval is .maar daar heb je nu niets meer aan

Yzord (0), 14 jaar geleden

Waarom niet gewoon een 2dehands spruitstuk regelen?

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.