Peugeot 306: Start slecht na korte rit.

Bouwjaar: 1994

Het gebeurd elke keer weer, als ik een korte rit maak van 5 min. Daarna start niet in eerste keer, dan hoor je motor heel stilletjes lopen. Wat kunnen de oorzaken zijn:

Startnotor?
Accu?
Stappenmotor?
Koude motor/olie?

306 S16 2.0L 1994
224.xxx

Alvast bedankt.

ak73

Geplaatst door ak73 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Kim, zo'n korte rit kun je beter op de fiets maken en is beter voor de auto en jou centen.Maar wat bedoel je met heel stilletjes lopen?

ak73 (0), 18 jaar geleden

Nou ik bedoel dat motor heel stilletjes loopt, maar net niet helemaal om te lopen/aanslaan. Ja het is wel beste ja met de fiets:), maarja soms zit het weer niet mee:(.

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Kim je bedoelt denk ik dat hij wel draait maar heel weinig toeren maakt tegen afslaan aan. Het zou de servo kunnen zijn soms gaat bij kou en na jaren het asje niet meer zo goed heen en weer.Dus voorzichtig stekker er af motor losschroeven meestal twee torxschroeven motortje er uittrekken let op keerring om pasrand en als het nodig is asje schoon maken.LETop asje niet met de hand heen en weer schuiven.asje wat inolien met wat silicone spray wat je ook voor de fietsketting gebruikt. kijk meteen even of het gasklephuis binnen schoon is.

ak73 (0), 18 jaar geleden

U bedoelt dus het stappenmotortje, weet u misschien waar die zit? Kan ik het ook met contactspray schoonmaken? Alvast bedankt.

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Kim, die ja. zit vanaf het luchtfilter eerst nog een plastic slang dan alu huis dat is hetgasklep huis daar gaat ook je gaskabel heen daar zit aan de boven/zijkant of onderkant een zwart motortje met een vierpolige steker.

ak73 (0), 18 jaar geleden

Hallo ik ben er weer:) welke middel is het beste om gasklephuis schoon te maken? Ik had namelijk gehoord dat binnen kant van z'n klep speciale verflaag heeft?

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Wasbenzine.

ak73 (0), 18 jaar geleden

Bedankt dan kan ik verder:).

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.