Peugeot 306: Vervanging dasboardlampjes.

Bouwjaar: 1997

Hallo mensen,

Kan mij iemand vertellen hoe ik de kapotte lampjes vervang(of zekering,dat weet ik niet) van de asbak/sigarettenaansteker en van de aanjager/verwarmingsknoppen en van de toetsverlichting bestuurdersportier electrische ramen.

Als ik de verlichting vergeet uit te doen zou er ook een pieptoon moeten zijn. Ook die doet het niet meer.

Ik kan er wel mee naar de garage gaan maar dan betaal ik me blauw aan zogenaamde uren en werk. Want je bent een vrouw he?? Die heeft zogenaamd nergens verstand van en die kunnen ze goed afzetten. Haha. Ben blij deze site ontdekt te hebben.

BEDANKT VOOR DE SUPERTIP VOOR HET AIRBAGLAMPJE!!!!!
(connector onder de stoel dus!!)
Garagehouder moest er de hele dag naar kijken zei hij op afspraak. Ja, duhhhhhhhhhhh, dus niet!!!!

Elaine

Geplaatst door Elaine (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Doet je binnenverlichting het ook niet meer? Dan is de portierschakelaar defect of maakt slecht contact.

Lampje van de raamschakelaar is niet te vervangen, dan zou de schakelaar uit elkaar moeten en weer in elkaar en dat is moeilijk, uit elkaar gaat wel, maar weer goed in elkaar.....

Voor asbaklampje moet je de asbak er met houder uithalen, is niet moeilijk. Lastiger is het paneel van de verwarming. Eerst het onderste deel van het paneel voorzichtig loshalen, zit geklikt, dan het paneel erachter losschroeven.

master (0), 18 jaar geleden

voor je lampjes bij het kachelpaneel kan wellicht een handige kennis dit zo oplossen. Even een vraagbaak halen bij de bibliotheek (of een paar fotocopien maken) en je kunt zo de lampjes vervangen. De lampjes verkopen ze in de autoshop en zelfs bij zommige benzine pompen. Succes

ak73 (0), 18 jaar geleden

Volgens zitten in die raamschakelaar ledjes, dus als het u het echt wilt fixen. Dan wordt het solderen.

205GTiGriffe (0) PRO, 18 jaar geleden

Kachelverlichting meende ik ook dat je de radio + framepje er uit moet halen, daarachter zitten nog 2 moertjes (klein steeksleuteltje 8). En dan idd onderste sierframe zit er op geklikt, moet je voorzichtig een spateltje achter zetten en heb je het er zo af. Klokje is dan ook makkelijk om even te demonteren, kun je er beter bij. Dan zitten er nog een paar torxjes (schroevjes maar dan andere vorm) en dan frame naar je toe halen. Dan moet je voorzichtig het kunstof met de draaiknoppen eraf trekken door bij de lipjes een schroevendraaier achter te zetten. De lampjes 4 a 5 stuks zijn in zicht.

Succes

Elaine (0), 17 jaar geleden

[quote=306 cabrio]Doet je binnenverlichting het ook niet meer? Dan is de portierschakelaar defect of maakt slecht contact.

Lampje van de raamschakelaar is niet te vervangen, dan zou de schakelaar uit elkaar moeten en weer in elkaar en dat is moeilijk, uit elkaar gaat wel, maar weer goed in elkaar.....

Voor asbaklampje moet je de asbak er met houder uithalen, is niet moeilijk. Lastiger is het paneel van de verwarming. Eerst het onderste deel van het paneel voorzichtig loshalen, zit geklikt, dan het paneel erachter losschroeven.[/quote]
Asbak had ik er een stukje uitgehaald, maar ik kan niet ontdekken waar het lampje zou moeten zitten.

Grtjs, Elaine.

r visser (0) PRO, 17 jaar geleden

lampje zit natuurlijk weggewerkt.als je zoveel moet vragen voor alleen een lampje zou ik toch even een persoon met iets meer technisch inzicht erbij halen!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.