Peugeot 205 1.1: start soms niet!

Bouwjaar: 1992

Onze peugeot 205 uit 1992 wil nu al een paar keer niet starten, je hoort helemaal niks en met de accu is niks aan de hand. Tot 2 keer toe de wegenwacht gebelt, maar na een half uurtje dan start ie opeens weer wel! Nu doet ie het weer niet (al een tijdje).
De wegenwacht had het over de startmotor, maar we hebben hem al geprobeerd te starten nadat we hem in de versnelling hadden geduwd, dus kan het dan wel de startmotor zijn of is er een andere oorzaak?

dedennis

Geplaatst door dedennis (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Startrelais blijft waarschijnlijk af en toe hangen deze zit op de startmotor gewoon een andere startmotor er op zetten.

Hans

dedennis (0), 19 jaar geleden

maar is een startmotor niet veel duurder dan de auto echt waard is? waar haal je een goede niet te dure startmotor vandaan? Heeft iemand een goed adresje in de buurt van Utrecht???

Michel7779 (0), 19 jaar geleden

Wat ook vaak het probleem is, is dat de massakabel niet goed is. Als de motor weer niet start een dikke startkabel (of twee) tussen het motorblok en de min-pool van de accu plaatsen. Als ie dan wel start is dit het probleem. Dan kun je dit met een dikke massakabel oplossen.

Michel

John5711 (0) PRO, 19 jaar geleden

als je het startrelais van de startmotor afschroeft,dan zie je een ronde "bus" die stroef is van het zwarte stof.Als je die bus goed schoonmaakt en inspuit met siliconenspray of cockpitspray voordat je hem terugplaatst,is waarschijnlijk je probleem opgelost.

petertje8912 (0) PRO, 19 jaar geleden

cockpitspray???????????

John5711 (0) PRO, 19 jaar geleden

"cockpitspray???????????"
ik weet dat het raar klinkt,maar daarin zitten nagenoeg dezelfde bestanddelen als in siliconenspray.
Raar maar serieus waar.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Volgens mij isoleert dat als de beste en is dat niet wat je wilt in een relais.En trouwens een 205 van 1992 is, als de kmstand niet onwijs hoog is, echt nog wel een ruilstarter waard.

John5711 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik spuit het daarom ook niet op het kontact zelf (dat is overigens ook niet mogelijk omdat dit in een afgesloten huis zit"),maar op de bus die het rondsel in de starterkrans beweegt.
Dan beweegt het weer soepel en kan niet coroderen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.