Peugeot 406: start soms niet , maar na eventjes te wachten weer wel

Bouwjaar: 1998

Het gaat om een Peugeot 406 TD van 98 (diesel). De wagen wil soms na het voorgloeien, niet starten. Je hoort de starter wel maar de motor vliegt niet aan. Batterij is oké;gloeiboegies zijn nieuw. Als je dan het contact eventjes afzet , lukt het soms de tweede of derde keer wel. En het is niet altijd dat dit gebeurd , maar slechts af en toe, maar wel vervelend en niet goed voor de starter vermoed ik.
Een collega met een Citroën Xantia break met dezelfde motor (1.9 TDI)had soortgelijk probleem en vermoedt dat het ligt aan het stukje kabel dat alle gloeibougies verbindt. Hij heeft dit laten vervangen en zijn wagen heeft nooit meer gemankeerd.
Heeft nog iemand een dergelijk probleem gehad en kunnen oplossen ? En kan ik dit zelf meten of de kablering in orde is ?

JOS5932

Geplaatst door JOS5932 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Dit lijkt mij meer op de startonderbreker of de stopplug op de brandstofpomp, de aansturing van de de gloeibougie's is te testen met een proeflampje.

Arjen625 (0), 19 jaar geleden

Hmm.... Jos, dit probleem lijkt verdacht veel op mijn eigen startproblemen met de 406. Alleen heb ik een benzine model van 1996.....

Theo11334 (0), 19 jaar geleden

Heb twee keer startproblemen gehad met mijn 406 uit 97. De eerste keer kon ik wanneer hij niet wilde starten, uiteindelijk door door te starten de motor aan de slag krijgen (plus veel rook). Dat bleek uiteindelijk corrosie op de rails van de gloeipluggen te zijn.
De tweede keer had ik startprolemen bij warme motor. Soms sloeg hij na een korte stop gewoon niet aan. Bleek een slecht relais te zijn van de brandstofpomp.
Misschien dat je er wat aan hebt.

vervoort11760 (0), 19 jaar geleden

de antenne van de transponder rond het stuurslot vervangen

leergast (0), 18 jaar geleden

Ik heb lang gewacht , maar kan nu toch zeggen dat het probleem opgelost is. Garagist had de brandstofpomp nagezien.
Dus waarschijnlijk het relais of de stopplug.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.