Peugeot 207: start vlot. tegen aanslaan aan, maar slaat niet aan.

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 vti

Peugeot 207 met 1.4 vti motor bj 2008
volgende probleem, auto start wel maar wil niet aanslaan, heb wel het gevoel dat hij even aanslaat, maar ook gelijk weer af.
Dit probleem doet echter niet altijd voor, soms 2 keer op een dag en ook wel een hele poos geen problemen.
Auto laten controleren, maar geen foutcodes worden waargenomen.
hoor wel af en toe dat ook bdp sensor problemen kan geven. iemand ervaring hiermee.
Vriendelijk bedankt. Bert

bertr

Geplaatst door bertr (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

hans4074 (0) PRO, 9 jaar geleden

Controleer de koelwatertemperatuur-sensor eens. Deze sensor kan problemen geven o.a. door inwendige koelwaterlekkage waardoor koelwater in de stekker en zelfs via de bedrading in de ECU terecht kan komen.

bertr (0), 9 jaar geleden

Bedankt Hans voor je antwoord. ik heb reeds een sensor besteld, en ga die monteren, helaas is het probleem dusdanig dat ik er geen betrouwbaar resultaat gelijk van kan waarnemen. puur omdat we nu ruim een week probleemloos rijden.(starten en aanslaan).

j@n-willem (0) PRO, 9 jaar geleden

Dus als ik het goed begrijp heb je al een sensor besteld, zonder te kijken of dat de oorzaak is of stekker geoixdeerd is of iets anders.
Soms wil nieuwe software en opnieuw inleren met koude motor! ook wonderen doen. Kan volgens mij alleen de dealer.
succes
gr jan willem

bertr (0), 9 jaar geleden

Bedankt Jan-Willem, het is echter, dat ik de auto op de avond moet repareren, en als ik dan toch bij de sensor ben voor controleren, kan ik er ook gelijk een nieuwe er in plaatsen. sensor koste maar 15,68 euro dus om de prijs hoef je t niet te laten., tevens heb ik ook op aanraden van de dealer een krukas sensor besteld, volgens de dealer kan die ook problemen geven en slaat dan geen foutcode op.!! maar nog een vraagje, ook heb ik vernomen door monteurs dat de VTI motor van peugeot beter door de Bmw dealer kan laten voorzien van nieuwe software, die communiceert beter met de computer, is dit waar!!!

j@n-willem (0) PRO, 9 jaar geleden

Al enige vorderingen??
Gr jw

hans4074 (0) PRO, 9 jaar geleden

Je wil te snel Jan-Willem. De vraagstellers willen het liefst zo snel mogelijk een reactie. Andersom moet je vaak gewoon iets meer geduld hebben.

j@n-willem (0) PRO, 9 jaar geleden

Ja dat zal kunnen kloppen is toch al 8week geleden. ...
Trouwens moderator ik mis op de home page.
Fijne feestdagen etc?!
Dus bij dezen voor ieder fijne dagen gewenst.
Gr jw

bertr (0), 9 jaar geleden

Goedenavond allemaal,
Aller eerst iedereen een fijne feestdagen gewenst.
@Jan Willem, het is echter al 8 week geleden, en ik kan vertellen dat ik sinds de koelvloeistofsensor vervangen heb, nog geen problemen weer geweest is met het niet willen aanslaan. de krukassensor heb ik nog wel steeds in huis liggen, maar nog niet vervangen....
Nu is het wel dat ik af en toe een motorstoring heb, en dan komt er emissie storing in beeld, maar die verdwijnt echter ook weer na een tweetal dagen, de motor blijft wel gewoon normaal lopen en niet in noodloop.....

Dat ik niet gelijk gereageerd heb heeft te maken met het feit. ik wilde eerst echt weten of het probleem niet weer voordeed, vind het na 2 week nog niet voldoende om mijn vertrouwen terug te hebben in de peugeot.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum