Peugeot 307: Startprobleem 307SW

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,

In al mijn amateurisme en onwetendheid over auto's leek het mij een goed plan om hier op dit forum wat meer info te achterhalen.

Ongeveer een half jaar geleden hebben wij van een dealer een Peugeot 307SW 2.0 (2004) gekocht. Een schitterende auto, rijd heerlijk. De garage (niet merk) gaf ons niet helemaal een betrouwbaar gevoel, maar de auto was fantastisch!......(dus we zijn er in getrapt?)

Enfin, inmiddels hebben we al een aantal keer stilgestaan met deze auto, maar telkens konden we met behulp van startkabels en vriendelijke buren weer starten. Alleen gisteren en vandaag lukt het niet meer. Gisteren auto gestart met startkabels, rondje gereden (ca. 30 min.) en toen weer voor de deur gezet. Vanmorgen startte de auto wederom niet.
Vanavond ontdekte mijn man dat hij zelfs (nadat hij met een oplaadapparaat de accu had proberen op te laden gewoon via het stopcontact) de auto niet meer op slot kon doen. Bij de bestuurdersdeur wel (de Peugeot heeft maar een sleutelgat, alleen bij de bestuurder, de rest gaat electronisch), maar de rest ging niet meer op slot.
Wederom de buurman gevraagd te helpen. Eerst hoorden we helemaal niets, een beetje getik, meer niet. Uiteindelijk toen de buurman wat gas bij gaf begon de auto wat meer lawaai te maken en uiteindelijk na 5 minuten proberen werkte het.
Mijn man heeft 45 minuten rondjes gereden in de buurt, maar zodra hij thuis gekomen de motor uitzette, kreeg hij hem niet meer opnieuw gestart. Alles bleef weer helemaal stil.

Nu hebben wij al eerder accuproblemen gehad met een andere auto (ford focus, 1.6 diesel) en weten we dat als er meer aan de hand is dan een lege accu (dynamo geloof ik?) dat het een enorm flinke rekening kan worden.

Kan iemand mij vertellen wat zo'n beetje kan verwachten. Is dit een groot probleem of een klein probleem?

Thanks!

HelenHunter

Geplaatst door HelenHunter (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Of wel accu overleden, dan wel dynamo laad niet (goed) bij, dan wel beide.
Werkt het acculampje wel? Aan bij contact aan en wat gebeurt er na het starten?

Motor met behulp van buurman nog een keer starten en dan accu voltages meten?

Gezien het feit dat je 45 minuten kan rijden en dat daarna de accu nog leeg is, hou ik het op de accu.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.