Peugeot 106: Startproblemen 106

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1i

Sinds vorig jaar hebben wij startproblemen met onze 106 1.1i van 1997. Ik heb vorig jaar de bougies vervangen. Daarna ging het wat beter voor mijn gevoel. Echter twee maand geleden begonnen de problemen weer. Ik heb vervolgens de bobine vervangen wat het probleem nog niet op lost. De startmotor draait wel op volle snelheid rond. Als de auto start doet ie het ook direct goed. Ik las hier op het forum dat het eventueel de BDP sensor of de ring van de startonderbreker bij het contactslot zou kunnen zijn. De BDP sensor ga ik binnenkort vervangen. Zijn er nog andere dingen die deze problemen zouden kunnen veroorzaken?

cavemania

Geplaatst door cavemania (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (25) PRO, 13 jaar geleden

nee begin eerst met de bdp sensor.

groetjes jan.

cavemania (0), 13 jaar geleden

Oke, heb vandaag al contact gehad met een sloper maar ik heb nog geen bericht terug. Zijn die sensor nieuw duur?? Anders koop ik gewoon een nieuwe

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

begin eerst eens met kijken of je een vonk hebt op het moment dat ie niet aanslaat. als je dan vonk hebt hoef je ook geen bdp sensor te vervangen. heb je de reserve sleutel al geprobeerd?
het dubbel relais onder de computer wil ook nog wel eens problemen geven....

cavemania (0), 13 jaar geleden

Wat ik al had geprobeerd was:
- andere sleutel
- andere bougies
- andere bobine en bougiekabels
- gekeken of hij vonk had

Nu een week geleden de BDP sensor vervangen en deze gaf inderdaad het probleem. Zoals het nu lijkt is het probleem opgelost.

Bedankt voor de tips.

jan T (25) PRO, 13 jaar geleden

prachtig ik had ook zo n geval en blek ook de oorzaak komt vaker voor.

groetjes jan.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.