Peugeot 106: trommelremmen verwijderen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Hoe kan ik de trommelrem achteren verwijderen ik krijg om te beginnen de bescherming van het wiellager er niet af,zitten deze geschroefd of i.d

toine021159

Geplaatst door toine021159 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

de dop eruit tikken.
moer los draien.
door een wielbouit gaat kijken of het systeem terug testellen is.
dan de trommel eraf halen.
deze kan goed vast zitten.
een trekker is dan handig.

groetjes jan.

pandit (0), 13 jaar geleden

Hi allen

Ik heb hetzelfde probleem als Toine met mijn Peugeot 106 XRD (diesel uit 1994). Spontaan blokkeerde het rechter achterwiel. Na wat rommelen (achteruit rijden) deblokkeerde de rem en ben ik nog thuis gekomen waarna de rem weer blokkeerde. Ook op de handrem voel ik geen ontspanning. Ikzelf denk dat de remschoenen niet meer terugkomen door gebrek aan vet\olie. Na het verwijderen van het wiel kom ik bij een bolle bescherming zoals Toine, ik heb geen flauw idee hoe je die er af kan halen zodat ik bij de wielbout kom. Ik hoop dat Jan erop in kan gaan.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik denk dat je eerder moet gaan denken aan een remvoering die losgekomen is van het segment. Ik snap niet helemaal wat je bedoeld met wielbout komen, maar denk dat je de centrale moer bedoeld die achter het bolle dekseltje zit. De bolle dop in het midden zit klemvast in de trommel en moet eraf/eruit. Deze dop is van redelijk dik materiaal en zit redelijk vast en kun je m.b.v. een oude schroevendraaier en hamer verwijderen. Als je het goed doet, komt/moet er toch een nwe dop op als je klaar bent met repareren!

pandit (0), 13 jaar geleden

Bedankt hans voor de info. De dop was er makkelijk af te klikken met een schroevendraaier. Ook het verwijderen van de borgring ging goed, maar nu? Moet de wielbout los worden gedraaid ? Probleem is dat ik de auto wil wegbrengen maar met een vastgeslagen rem lijkt me dat niet bevorderlijk voor het geheel.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Wat bedoel je nu met de wielbout? Een wielbout is een bout waar het wiel mee vast zit.
Om de trommel los te krijgen moet de centrale borgmoer (de grote moer die achter de dop zit) er af.
Als de remvoering losgekomen is van het segment en ertussen is gedraait, dan kan het nog een lastige klus worden om de trommel van de naaf te krijgen. Om zo naar een garage te rijden lijkt me ook niet verstandig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum