Peugeot 406: startproblemen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

hallo

ik heb al sinds de zomer problemen met het starten het duurt ongeveer 5 tot 10 seconde voordat hij
aanslaat dan prutteld ie nog een beetje en uiteindelijk loopt ie dan verder doet alles na behoren.
Alleen mijn is opgevallen dat er bij een lagere buitentemperatuur de auto goed start en nu dat het weer warmer word start hij weer een stuk slechter.
Nu heb ik vandaag het luchtfilterhuis er uit gehaald en tot mijn verbazing lagen er eikels in en ook in het
winterstand gedeelte, onder het filter gelukkig.
Nu is mijn vraag wie weet hoe daar eikels in kunnen komen en hoe werkt in hemelsnaam het zomerstand en winterstand gedeelte er zit bij mijn nergens geen klep in of zo die automatisch een van de 2 inlaten kan afsluiten.
Want ik denk namelijk dat mijn startprobleem in het zomer en winterstand gedeelte zit omdat als het warmer weer is het probleem voordoet.
Er is in het verleden onder garantie al veel vervangen en uitgezocht om het startprobleem te verhelpen maar nog steeds zonder resultaat alleen hier is nog nooit over nagedacht.
Wie kan mijn helpen alvast bedankt

hans

peugeot 406 2.0

Geplaatst door peugeot 406 2.0 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Het luchtfilter heeft geen zomer-en winterstand. De eikels worden er vast door muizen of zo bewaard!

peugeot 406 2.0 (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reaktie 306 cabrio maar hoe wordt dat dan tegenwoordig geregeld met de inlaatluchttemperatuursensr of zo of kan het startprobleem hier niet in zitten.
Ik zal in iedergeval een stalen gaasje voor de luchtinlaat monteren kunnen de muizen of eekhoors niet meer overnachten ha ha,toch best raar want er wordt elke dag met de auto gereden tot 25000 per jaar.

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Ja er zitten diverse sensoren in die hun gegevens naar de inspuitcomputer sturen, zo ook van de temperatuur van de inlaatlucht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.