Peugeot 406: Startproblemen, startblokkering?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V

Al geruime tijd heeft de Peu startproblemen. In eerste instantie is de nokkenassensor vervangen omdat de auto helemaal niet meer wilde starten. Daarna een week goed gegaan, en toen begon het weer: niet starten. Alleen nu is het sleutel eruit halen en weer insteken en dan start hij. Inmiddels een week of vier verder en nu moeten we de sleutel er al drie keer in- en uitsteken voordat de auto start. De startmotor gaat gewoon rond. Kan het zijn dat dit met de startblokkering te maken heeft? En dat er een soort antenne bij het contactslot zit die wellicht vervangen moet worden?

P.s. Als dit het is, is zoiets zelf te doen en is het duur?

Groeten, Jan

kadetc73

Geplaatst door kadetc73 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Je bedoeld dus aanslaan i.p.v. starten. Heb je het al eens met de reserve-sleutel geprobeerd? Mocht het met de reserve-sleutel dezelfde problemen geven, dan is een gokje van de antenne rond contactslot de moeite waard.
Even afhankelijk van uitvoering kost een antenne tussen de 12 en 25 euro incl. BTW. Montage is een kwestie van beide stuurkolomkappen verwijderden, oude antenne eraf schuiven, stekkertje los, nieuwe erop en stekkertje weer aansluiten.

kadetc73 (0), 12 jaar geleden

Beste Hans,

bedankt voor je reactie. Inderdaad, hij slaat niet altijd aan. En met de reservesleutel hetzelfde euvel. Ik zal morgen gelijk zo'n antenne bestellen. Moet deze nog ingelezen worden?

Groeten, Jan

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Nee Jan, inlezen is niet nodig. Wil je de juiste antenne bij de dealer bestellen, dan is het verstandig om het chassisnummer op te geven/mee te nemen.
Wil je meer zekerheid of dit inderdaad de oorzaak is, dan eveneens naar de dealer om de werking van de startblokkering te laten controleren m.b.v. diagnose-apparaat. Waarschijnlijk zijn deze kosten hoger dan een gokje wagen, maar toch.......?

kadetc73 (0), 12 jaar geleden

Beste Hans,

morgen zal ik even bij een dealer langsrijden en eens afstemmen. Ik laat de uitkomst weten.

Groeten, jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum