Peugeot 306 XTDT: Startproblemen wanneer warm

Bouwjaar: 1997

Mijn Peugeot 306 XTDT wil heel moeilijk of helemaal niet starten wanneer de motor warm is. Het enige dat helpt is twee tot drie keer in het 'brandstofballetje' knijpen onder de motorkap. Na diverse checks door garages (lucht aanzuigen, kleppen) is het probleem nog niet verholpen. Is er iemand die een idee heeft wat da oorzaak kan zijn? Ik heb er nl geen trek in om mijn auto weer naar een garage te brengen om hem voor enkele honderden euros te laten onderzoeken.
Wie kan mij helpen???

JD

JD

Geplaatst door JD (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

petertje8912 (0) PRO, 20 jaar geleden

zuigt ergens valse lucht aan bv aan brandstof filter,hoelang heeft ie dit al??spontaan gekomen??

JD (0), 20 jaar geleden

Het probleem heb ik al zo'n half jaar of langer eigenlijk. In de winter is er niets aan de hand maar in de zomer steekt het de kop op. De garage heeft transparante brandstof leidingen gemonteerd en en wordt geen lucht aangezogen. Brandstof filter is ook nagekeken en de kleppen zijn ook gemeten. Dat kan het dus niet zijn. Ander idee?

GOVA (0) PRO, 20 jaar geleden

Vraag eens aan je garagehouder of hij de voorste uitlaatbuis wil afkoppelen, je katalysator kan verstopt zijn. Het is een suggestie, ik neem aan dat de gloeikaarsen alle 4 goed zijn en het luchtfilterelement voldoende proper is. Hoeveel kms heeft de wagen trouwens ?

JD (0), 20 jaar geleden

Luchtfilter is al eens gecheckt. Maar is het logisch dat wanneer mijn katalysator verstopt zou zijn, het probleem zich alleen voordoet wanneer de motor warm is? De auto heeft trouwens zo'n 195.000 km gedraaid. Waarom?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum