Peugeot 206: stilvallen na koude start en tijdens terugschakelen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Motor valt stil na koude start, je moet zelf gas geven opdat hij zou blijven draaien. Na enkele minuten draaien is de motor warm en valt hij niet meer stil. Tijdens het rijden, kan hij stilvallen wanneer we remmen en de versnellingsbak in neutraal zetten. Het is alsof hij niet meer weet dat hij stationair moet draaien.
Reeds vervangen : complete uitlaat incluis catalysator, bougies, garage heeft condensator geplaatst, in 2002 werd de "bobine" vervangen een welgekend probleem bij Peugeot.
Wanneer de garage de software uitleest, zijn er geen foutcodes. Nadat de catalysator werd vervangen, gaf hij 2 weken geen problemen, enkel het toerental danste boven de 2000 toeren na koud vertrek dus niet stationair 1800 toeren of zo.
Wat zou het probleem kunnen zijn ?

Geplaatst door

Circonflex (0)

al 16 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

dit zou het kunnen zijn : gasklephuis vies ( roet ) , stappenmotor vies ( deze regeld het stationair ) , carterontluchtingspijpje dicht ( deze moet in het gasklephuis zitten , of vacuumslangetje van rembekrachtiger naar het inlaatspruitstuk lek .

hennep 0

16 jaar

Hallo bedankt voor je reactie
Kun je ons het volgende zeggen : waar zit de
1. gasklephuis
2. stappenmotor
3. carterontluchtingspijpje
4. vacuumslangetje van rembekrachtiger

Bedankt voor uw uitleg
Groeten
Guy

Circonflex 0

16 jaar

gasklephuis : moet tussen het in en uitlaatspruitstuk zitten
stappenmotor : tussen 2 luchtslangen ( lucht inlaat kanaal ) met een stekker erop
carterontluchtingspijpje : zit in het gasklephuis
vacuumslangetje : in verbinding met rembekrachtiger en onderkant inlaatspruitstuk

hennep 0

16 jaar

kan ik de stappenmotor zelf losmaken en reinigen?

groeten

Circonflex 0

16 jaar

ja met remmenreiniger

hennep 0

16 jaar

1. kan je eigenlijk op net internet een "manual" vinden over dit onderdeel hoe je het moet losmaken enz
2. dat is toch die "zwarte doos" van 15 op 5?

groeten

Circonflex 0

16 jaar

ja kan maar meestal heeft ie een cilindervorm , komt na het luchtfilterhuis

hennep 0

16 jaar

Morgen zaterdag wordt de stappenmotor vervangen, ben benieuwd. We zullen vragen om te betalen met een factuur op 2 weken want als het niet ok is vind ik dat we niet moeten betalen. Als het opgelost is dat zijn we blij en kan de vrouw blijven rijden met haar Peugeot, als het niet ok is dan hebben ze nog 1 alternatief: een bepaalde vloeistof bij de benzine doen die gans "het systeem reinigt", blijkbaar een nieuw "manoeuvre", we zien wel. Anders mag men de Peugeot hebben met een gratis paswoord bij Problemcar.nl en kopen we een Honda: een kopie van een europese auto maar dan wel beter dan het origineel.
Hoe dan ook, problemcar.nl is een goeie site. Autofreaks onder elkaar....

Keep Drivin' !

Circonflex 0

16 jaar

Is er een peugeot dealer mee bezig of een universele garage? Want (als ik het goed heb) kan dit systeem gereset en ingeleerd (en misschien zelfs geupdate) . Ik denk niet dat enkel het vervangen van de stappen motor helpt. Het systeem zal dan ook gereset moeten! Misschien is alleen resetten en inleren voldoende of evt. in combinatie met vervangen van de stappen motor. De bobine is wel van het juiste type?

wkhoek 0
badge

16 jaar

Hallo

Er is een officiële dealer mee bezig (de derde al), niet dat officiële dealers beter werken maar dat is een andere discussie.
Zaterdag werd hetvolgende gedaan: (je moet er bij blijven staan, dan zie je tenminste wat ze doen)

Stappenmotor vervangen. Toen werd de wagen gestart en draaide meteen automatisch 3500 toeren zonder gas geven. Vervolgens werd de motor afgelegd en koppelde de mechanieker de batterijklem los en weer vast. Vervolgens opnieuw starten en alles ok. Probleemloos naar huis kunnen rijden en daarnet na 1 dag stilstaan perfect gestart. Het is nog te vroeg om definitief te zeggen dat het opgelost is. We hebben niet moeten betalen, ze gaan de factuur opsturen en we betalen pas als het ok is.

Hou je op de hoogte.
Guy

Circonflex 0

16 jaar

ps: de bobine werd in 2002 vervangen door het juiste type

Circonflex 0

16 jaar

hopen dat nu alles goed is gr hennep

hennep 0

16 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.