Peugeot 206: Temperatuur 206

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1100

Temperatuur van de koelvloeistof komt boven de 90 graden. Toen ik die auto pas had gekocht hoorde je de ventilator al bij 80 graden aanslaan. Ook als ik na een lange rit de motor uitschakelde, ging nog verder met koelen. Nu merkt ik dat de ventilator wel aanschakeld maar dan bij een temperatuur boven de 95 graden. Mijn vraag: Als het goed is, is de toevoer naar de radiateur boven (warm) en onder de afvoer naar de motorblok (koud) na een ritje en dus wat inhoud dat mijn thermosstaat niet kapot is. Kan het dan zijn dat mijn sensor voor het aanslaan van de ventilator kapot is.

Alvast bedankt voor jullie reakties.

makoe

Geplaatst door makoe (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Als ik dit zo lees denk ik , het lijkt wel of dit koelsysteem nu pas goed werkt. 80 graden is veel te koud voor de 206.

makoe (0), 16 jaar geleden

[quote=oldtimer]Als ik dit zo lees denk ik , het lijkt wel of dit koelsysteem nu pas goed werkt. 80 graden is veel te koud voor de 206.[/quote]
Hallo Oldtimer,
Fijn dat je zo snel heb gereageert, want stiekem had ik gehoopt dat je het zou doen. Aangezien ik zie dat je veel mensen al hebt geholpen via deze site. Maar om terug te komen op mijn probleem, de laatste paar jaren hoor ik die ventilator niet meer nakoelen als ik de motor uit zet. In het begin was het wel zo. Ik weet niet als je de tempetuur meter kent, maar wat ik daarmee wil zeggen is dat de wijzer in het begin nooit boven de horizontale streep kwam en als het toch boven de streep kwam ging de ventilator gelijk aan. Ik maak me een beetje zorgen, want een koppakking vervangen gaat iets meer kosten als je weet wat ik bedoel.

Bedankt alvast,

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Dat een koelsyteem tijdens het leven van een auto verandert is natuurlijk niet vreemd, wij zijn ook niet altijd hetzelfde.
aangezien de buitentemperatuur op dit moment lager is is de kans dat de ventilator aanslaat ook klein.
Gewoon het niveau controleren, is dat goed controleren of de ventilator wel inslaat door gewoon de motor stationair te laten draaien tot je hem hoort, en doet hij dat is alles O.K.

makoe (0), 16 jaar geleden

[quote=oldtimer]Dat een koelsyteem tijdens het leven van een auto verandert is natuurlijk niet vreemd, wij zijn ook niet altijd hetzelfde.
aangezien de buitentemperatuur op dit moment lager is is de kans dat de ventilator aanslaat ook klein.
Gewoon het niveau controleren, is dat goed controleren of de ventilator wel inslaat door gewoon de motor stationair te laten draaien tot je hem hoort, en doet hij dat is alles O.K.[/quote]
Ok Oldtimer, ik zal het goed controleren. Ben enigzins een beetje opgelucht. Het is alleen vreemd dat het nu met deze koude periode boven de 90 graden uitkomt en ben dus bang dat het in de zomer nog warmer gaat worden. Misschien dat ik in de zomer maaanden hierop terug kom.
Bedankt Oldtimer.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.