Peugeot 0: Stoelverwarming stuk?

Bouwjaar: 2006

Peugeot 306 (fase 2)
Volgens mij doet de stoelverwarming het niet meer. Ik heb even gemeten op de contactpunten van de steker onderaan de stoel, en ik krijg 12V. Dus volgens mij is het verwarmingselement (verwarmingsmatje) zelf stuk.

Mijn vraag:
-Zit die verwarmingsmat enkel in de zit van de stoel of ook in de rug? Want er gaat namelijk eenzelfde draad richting rugleuning. En zo ja, bestaat die verwarmingsmat dan uit 1 geheel (1 circuit)?
-Hoe geraak je aan het verwarmingsmatje, zodanig dat ik deze kan vervangen?

Iemand trouwens een idee wat zo'n verwarmingsmatje kost?

Alvast hartelijk bedankt!

Dav-E

Geplaatst door Dav-E (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

dupl-u-29743-5dd14a06ab8b4+kalcoen (0), 17 jaar geleden

Verwarmingcircuit bestaat uit een stuk, rugleuning is gekoppeld aan zitvlak. Zou de stoel eruit halen en de bekleding van onder los maken en de matje eruit schuiven. En dan kijken of je ergens draadbreuk hebt. Misschien ligt het wel aan de thermo schakelaar, misschien heeft die het wel begeven. (deze zorgt ervoor dat je niet een te warme kont / rug krijgt) Nieuw matje kun je kopen en kost 100 euro, als je slim bent en een beetje handig koop je een opzet kussen met verwarming en haal de daar het matje uit (kost 20 euro). Ik heb zo ook stoelverwarming ingebouwd in 306 fase een voor nog geen 20 euro. Succes ermee

Dav-E (0), 17 jaar geleden

Ok, er zit dus wel degelijk een verwarmingselement in de rugleuning. Dan weet ik dat ook weeral.
Het zou idd best kunnen dat er ergens draadbreuk is. Ik wist trouwens niet dat er een thermostaat tussen stond. Hoe kom je bij die thermostaat? Bekleding loshalen, of lukt het ook zonder de bekleding los te halen?
Ik zal er eens naar kijken.

Alvast bedankt voor de info

dupl-u-29743-5dd14a06ab8b4+kalcoen (0), 17 jaar geleden

mmm... ik weet niet of dat ook bij origineel is.... Ik heb het gewoon ergens uit geknutseld en ingebouwd... Effectief en goedkoop.

Je zal gewoon de stoel moet demonteren (let op je gordelspanners; accu uit!!!!) aan de onderkant zitten een aantal nietjes die los moeten. Soort witte elastiek komt dan los en met je handen kun je zo achter de bekleding komen van het zitvlak en rugvlak. Probeer het in verschillende stoelstanden. Van die thermostaat ben ik niet helemaal zeker bij origineel... Contact effe je pug dealer daarvoor....

Zelf de lek vinden is goedkoper dan een serviceman want die weet dat ook niet, staat nergens in een boekje ofzo.....


succes ermee. Verder kan ik je denk ik niet helpen....

Laat ff je mail adres achter dan kan ik je het hele elektrische circuit sturen van 306 incl stoelverwarming. Bestand is te groot om hier toe tevoegen.

Dav-E (0), 17 jaar geleden

Ik heb niet enkel gordelspanners, maar ook airbags, dus daarvoor dien ik ook op te letten. Wat betreft die thermostaat weet ik dus zelf ook niet, zal ik eens navragen.
Mijn e-mail : davywouters@msn.com

Alvast bedankt voor de hulp!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 0 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum