Peugeot 406: STOP - Engine temperature too high

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0L 16v (EW10J4)

Toen ik vanavond naar huis reed kreeg ik opeens een rare melding in de auto. Het rode STOP lampje in het dashboard ging branden en op het display stond de melding STOP - Engine temperature too high. Ik ben maar even gestopt maar wat meteen opviel was dat de koelwater temperatuurmeter op het dashboard niets aangaf, die stond in dezelfde stand als waar hij staat als de auto uit staat. Verder was er ook geen enkele aanleiding voor een te hoge temperatuur, ik reed met een kilometer of 70 over een rustige dijkweg, geen fileverkeer of iets dergelijks. Toen ik stil stond kon ik wel horen dat de fan van de radiator aan stond. Omdat ik niet echt op een handige plek stond heb ik de auto weer gestart en ben ik verder gereden, na het opnieuw starten was de melding ineens weer weg.

Thuisgekomen heb ik eerst het koelwaternivo gechecked en dit was normaal, niet beneden nivo of zo. Ik heb ook de ontluchtingspunten van het koelwatersysteem even opengedraaid om te zien of er misschien lucht in zat maar ook dat was niet het geval. Een beetje geklooid met de stekker van de temperatuursensor om te checken of die slecht contact maakte ofzo maar dat was het ook niet. Uiteindelijk heb ik de auto stationair warm laten lopen om te zien of de thermostaat open ging en de radiator warm werd, dit was het geval. Nog even later ging de radiatorfan ook gewoon aan zoals het hoort.

Het lijkt er een beetje op alsof het temperatuursignaal om de een of andere reden compleet weg valt en dat de computer dan uit veiligheidsoverwegingen deze melding geeft. De temperatuurmeter op het dashboard valt bij het optreden volledig terug naar het blauwe stuk. Heeft iemand dit ooit eerder gehad ?

Het gaat om een 406 coupe 2.0 16v uit 2001 met 367000 km op de teller

TrafficBandit

Geplaatst door TrafficBandit (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

TrafficBandit (0), 9 jaar geleden

Ik heb er vandaag nog even wat verder naar gekeken en de stekker van de temperatuursensor bij een warme draaiende motor losgetrokken. Het resultaat was hetzelfde als wat ik eerder tijdens mijn rit naar huis ervaarde, de temperatuurmeter viel naar 0, stop lampje ging knipperen, engine temp melding op het display, radiatorfans direct op volle stand aan. Het lijkt er dus op dat ik het in deze hoek moet zoeken. Als probeersel heb ik de temperatuursensor vervangen door een andere die ik nog had liggen. Ben benieuwd of dat verschil maakt.

TrafficBandit (0), 9 jaar geleden

Het lijkt er op dat de temperatuursensor inderdaad de boosdoener was, het probleem is niet meer opgetreden.

moderator (0) PRO, 9 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum