Peugeot 206: STOP knippert, oorzaak niet duidelijk

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 206 CC 1.6 16V

Vandaag begon tijdens een korte rit ineens de 'stop' indicator te knipperen.

Direct gestopt en boekje gelezen, staat dat dit vaak in combinatie is met ander verklikkerlamje, nu dus niet. Later auto weer gestart, zelfde probleem. Net (3 uur later) weer gestart en nu knippert het niet meer. Het is mij niet duidelijk hoe nu de oorzaak te achterhalen...

De auto heeft 1 maand geleden (bij aankoop) een grote beurt gehad (120K) waarbij ook distributieriem, waterpomp en remslangen vervangen zijn. Geen problemen gehad, al dacht mijn vriendin 1x eerder heel even snel het stop lampje gezien te hebben maar het was direct weer uit.

Het enige wat mij opvalt is dat bij contact de olie indicator aangeeft dat hij op max zit, volgens het boekje kan dit betekenen dat er te veel olie in zit en zou dit voor problemen kunnen zorgen. Of hierbij ook het lampje zou gaan branden is mij niet duidelijk. Daarnaast had het lampje dan toch een maand geleden al moeten gaan branden?

Verder weet ik natuurlijk niet 100% zeker of alle indicatorlampjes ook echt werken, is er een manier om dat te testen?

Er zit 3 mnd garantie op de auto maar het autobedrijf was vanmiddag al dicht en zit ook nog eens aan de andere kant van Nederland.

Iemand een tip?

Marijnb

Geplaatst door Marijnb (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Werken de gebruikelijke storings/controle lampen als je het contact aan zet?
Accu, oliedruk, motor, abs, airbag?

De controlelampen van motor, abs, airbag kunnen waarschijnlijk met uitleesapparatuur aangezet worden en op die manier getest.

Marijnb (0), 12 jaar geleden

De lampjes die ik zie bij contact zijn 2X airbag, motor, handrem/remvloeistof/remdruk, accu. Die gaan allemaal uit als ik start.

De lampjes die nog in het boekje staan en die ik dus niet zie: motoroliedruk/temperatuur, koelvloeistof en ABS.

Volgens het boekje is de STOP melding gekoppeld aan een van deze lampjes: motorolie/koelvloeistof/temperatuur/handrem/remvloeistof/druk/geopend portier.

Ik heb net de auto nog 1x gestart en direct weer het stop lampje met piepen.

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Als het STOP lampje gaat branden i.c.m. met bovengenoemde zaken, dan moet je de bovengenoemde zaken controleren. Als alléén het STOP lampje gaat branden, dan zou dit kunnen duiden op een slechte accu-probleem?? Weet dit niet helemaal zeker, want bij slechte accu in dit type en bouwjaar 206 krijg je dan ook vaak een airbag-storing. Toevallig niet iets veranderd? Andere radio o.i.d.?

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

ABS kan dat je die niet ziet, als je geen ABS hebt. Anders is die defect of los gehaald.
Oliedruk vindt ik toch wel een uiterst belangrijk controlelampje. Ik zou die vervangen/dan wel een dealer naar laten kijken.
Kunnen ze gelijk alle aanwezige computers uitlezen om te zien waar die stopmelding vandaan komt.

Marijnb (0), 12 jaar geleden

[quote=hans4074]Als het STOP lampje gaat branden i.c.m. met bovengenoemde zaken, dan moet je de bovengenoemde zaken controleren. Als alléén het STOP lampje gaat branden, dan zou dit kunnen duiden op een slechte accu-probleem?? Weet dit niet helemaal zeker, want bij slechte accu in dit type en bouwjaar 206 krijg je dan ook vaak een airbag-storing. Toevallig niet iets veranderd? Andere radio o.i.d.?[/quote]
Nee alles is nog origineel en we hebben (nog) niets veranderd. Of de accu slecht is weet ik niet, de auto start wel direct.

[quote=oldford]ABS kan dat je die niet ziet, als je geen ABS hebt. Anders is die defect of los gehaald.
Oliedruk vindt ik toch wel een uiterst belangrijk controlelampje. Ik zou die vervangen/dan wel een dealer naar laten kijken.
Kunnen ze gelijk alle aanwezige computers uitlezen om te zien waar die stopmelding vandaan komt.[/quote]
Morgen de garage waar hij gekocht is maar even bellen. Dan eventueel met auto langs de dealer, eerst maar eens een setje sleepkabels kopen dan...

Bedankt zover, ik zal later deze week nog even laten weten hoe en wat.

Marijnb (0), 12 jaar geleden

update: Auto is naar de dealer geweest en uitgelezen. Er is geen storing geconstateerd en daarom een reset uitgevoerd. Lampje is weer uit. Komt vaker voor begrijp ik. Bij deze dus opgelost.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.