Peugeot 205: STOP & remvloeistof lampje bij remmen/sturen

Bouwjaar: 1989

Ik heb sinds een tijdje het probleem dat wanneer ik erg hard rem of de voorwielen blokkeren het STOP lampje samen met het lampje van mijn remvloeistof gaat branden. Dit gebeurd ook wanneer ik een (scherpe) bocht maak.. Maar niet altijd trouwens, dit gebeurd regelmatig. Ik heb al remvloeistof bijgevuld (was overigens niet nodig) maar dit heeft het probleem niet verholpen.

Het is trouwens een XS met een XY8 motor

whelmond

Geplaatst door whelmond (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

remblokken versleten !!!!

whelmond (0), 19 jaar geleden

neenee, die zijn net vervangen. Waarom zou het lampje dan gaan branden wanneer ik een bocht inga?

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Remvloeistofniveau in het potje te laag? Volgens mij zit hier 'n vlottertje in die het niveau in de gaten houdt. Of 'n controledraad van de remblokjes komt tegen massa aan. Deze breken nog wel eens door ter hoogte van de voorschokbrekers, als deze auto dat heeft tenminste. Succes.

whelmond (0), 19 jaar geleden

ook gecontroleerd, bedrading is goed.. het vlottertje werkt ook, wanneer ik deze eruit haal gaan de lampjes branden.

ik vind het raar dat dit ook gebeurd wanneer ik dus een bocht maak. En volgens mij kunnen het de blokjes niet zijn om 2 redenen. 1 het gebeurd niet iedere keer als ik rem, en 2, de 205 heeft toch geen controle of de blokjes nog goed zijn?

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Wouter,weet je zeker dat het het remvloeistoflampje is en niet het olieniveau is??? Peil maar eens en anders de koelvloeistof...

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.