Peugeot 205: Trommelrem gaat niet los

Bouwjaar: 1993

Hallo allemaal,

voor de keuring moet ik de handremkabels vervangen en daarvoor moeten de trommelremmen achter open. Naafmoer losgedraaid, speciaal tool op de remtrommel gedraaid en trekken maar. Linksachter ging prima los, de rechter zit echter muurvast. Zelfs met een zware trekker is er geen beweging in te krijgen, ik ben maar gestopt voor ik de trommel krom trok of de lager beschadigde. Komt dit vaker voor en heeft iemand een tip om 'm alsnog los te krijgen?

Alvast bedankt,
Paul.

Paulus8631

Geplaatst door Paulus8631 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan5047 (0) PRO, 19 jaar geleden

wat wel eens helpt is als de trommel onder spanning staat met een hamer er op slaan (schrikken)
anders gewoon door trekken zal toch los moeten
succes jan

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik gebruik dan een koperen hamer, om te voorkomen dat je onderdelen kapot slaat, maar dat even terzijde. Lijkt het erop dat de trommel is ingesleten waardoor hij achter de schoenen blijft hangen? Zo ja dan kun je er ook best een bandijzer of grote schroevendraaier tussen zetten. Als je dat de schoenen van hun plaats trekt is niet zo erg, die kun je daarna gewoon terug zetten.

heemskerk4251 (0), 19 jaar geleden

Paul,

Meestal zit er in de ankerplaat een stop (verwijderen)of een gat. Hier steek je een schroevendraaier door en met een beetje wrikken kan je de handremhefboom terugdrukken. Wel even de handremkabels lossen, anders gaat het niet. De remschoenen gaan dan terug in de beginstand waarna je de trommel zonder problemen kunt verwijderen.

gr.

Cees

harry4203 (500) PRO, 19 jaar geleden

je kunt ook met een hamer de astap eruit slaan
succes

stefan11111 (0), 19 jaar geleden

hoi,
je kunt via een wielboutgat de remvoering terug stellen met een kleine schroevedraaier,moet je eerst ff goed kijken met een lamp waar het stelmechanisme zit

suuk6

Beunhaas (520) PRO, 19 jaar geleden

Zet het wiel er weer op met 2 bouten en met wat wrikken komt ie wel los.......

Paulus8631 (0), 19 jaar geleden

Hallo allemaal,

bedankt voor de suggesties en sorry dat ik er niet op teruggekomen ben. De oplossing voor dit probleem was eenvoudig: gewoon nog eens proberen en dan gaat hij wel meteen los. Vraag me niet hoe het kan, misschien zaten de remschoenen anders door het rijden maar in ieder geval ging het de tweede keer een stuk beter. Handremkabels vervangen en mijn auto is inmiddels gekeurd.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.