Peugeot 407: Storing boordcomputer

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6

Sinds een week een 407 gekocht diesel. Nu geeft de boordcomputer storing aan dat knipperlicht(en) niet doen en daarna remlicht rechtsachter stuk is. Meestal als ik de rem indruk of knipperlicht gebruik dan geeft hij die melding waarschijnlijk omdat er dan weerstand op komt. Echter alles doet het! Ook in het algeheel proces van de computer leest hij geen storingen. Gisteren gesproken met iemand die geeft aan misschien probleem van de weerstand die rond gaat en nu ongelijk is, poets alles schoon van de contactpunten/schuur dit ivm corrosie. Dan ws opgelost. Heeft iemand hier ervaring mee of oplossing voor? Hoe kom ik bij de achterlichten is daar een website/gebruiksaanwijzing voor te vinden zo te zien is het een gesloten systeem. De dealer zei misschien massa probleem en moeten we extra draad trekken links en rechts denk ik ja ja raar toch is al zes jaar oud en in historie, dealer onderhouden, nergens over gesproken. Ik vind overigens ook wel schakelaar van knipperlicht losjes zitten maar twee anderen weer niet en doet zich vooral dus voor als ik knipperlicht gebruik of rem aanraak. Soms ook al zachtjes de rem indrukken. Voor ik met de dealer iets doe, zit geen garantie op, kan iemand advies geven?

Alvast bedankt!

Gr Vos

Vosjes16

Geplaatst door Vosjes16 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Toch is dit probleem een herkenbare voor de sedan uitvoering. De oplossing moet je inderdaad zoeken in het aanbrengen van 2 extra massa-draden La en Ra. Er is een speciaal setje voor, maar als je handig bent kun je zelf bijv. even een stuk draad op de massa-strip solderen en het andere uiteinde met een kabeloogje bevestigen onder de bestaande massa-punten La en Ra in de buurt van de achterlicht-units.
Om de achterlichten uit te bouwen verwijder je van elk achterlicht de 2 moertjes binnenin de kofferbak, maakt de stekkers los, trek je de licht-units los, verwijder je het stuk zwarte foam en dan kom je bij de print waar alle lampen inzitten en deze print kun je losmaken door de clipjes op de zijkanten van de lamp-unit iets open te buigen. Nu alleen nog even exact bekijken welke de massa-strip is, en deze even opruwen met stukje schuurpapier op de plek waar je je draadje wilt gaan solderen enz.

Vosjes16 (0), 12 jaar geleden

Fantastisch dit is iets waar ik/we wat mee kunnen bedankt

Gr Vos

Vosjes16 (0), 12 jaar geleden

Vandaag extra draad getrokken zoals aaangegeven, met 15 minunten zo te zien opgelost met een handige Harry erbij. Garage zou 45 minuten rekenen!!!. Fantastisch dus.

Gr Vos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum