Peugeot 307 sw: storing display motormanagment

Bouwjaar: 2002

Wij hebben een 307 in onderhoud met de volgende storing:
Als de auto op contactstaat met uitgeschakelde motor fuctioneert alles goed, op het midden display is alles normaal uitleesbaar Echter als de motor draait begint alles op het middendisplay te flikkeren alles lijkt door elkaar heen tegaan. Je kunt wel diverse dingen lezen waaronder storing motormanagment :uitlaatgas / katalysator Als dit alles in het display knippert flikkert ook het motormanagmentlampje in het intrumentenpaneel, echter bij uitlezen van de storing via de diagnose stekker geeft hij geen fout meldingen> Wij hebben ongeveer alle massa contacten al gecontroleerd het is net of het display of geen goede massa heeft of onvoldoende spanning krijgt 4,23 volt. Alle informatie verloopt via het instrumentenpaneel Wie weet raad
bij voorbaat dank Wilber van doorn

wilber

Geplaatst door wilber (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

zit de stekker op het diplay wel goed vast, zij er geen draadjes bij de stekker gebroken want als de motor draaid dan trillen de draadjes ook wat slecht kontakt tot gevolg kan hebben.John.

harry4203 (465) PRO, 18 jaar geleden

als het een ew10j4 betreft(2.0ltr), is ie waarschijnlijk aan een softwareupdate van het motormanagment ontsnapt.

emilio2697 (0) PRO, 18 jaar geleden

volgens mij ook,ff updaten

wilber (0) PRO, 18 jaar geleden

Alle stekkers zitten zeker goed vast en er zijn ook geen kabels defect, de auto word savonds neer gezet en de ochtend erop geeft hij bij de eerste start de bovengenoemde klacht, harry volgens mij heb jij het juiste te pakken het is namelijk een 2.0l, wat bedoel je precies met ontsnapt aan een softwareupdate? Ik heb de boardcomputer al eens gereset door de + en de - pool op elkaar te houden. Voor zo'n update moet hij dan naar de peugeot dealer? alvast bedankt

harry4203 (465) PRO, 18 jaar geleden

hij moet inderdaad even naar de dealer, deze klacht kwam in het begin wel eens voor en daar is een update voor.
let wel, de dealer moet de auto koud hebben met alle sleutels en de codekaart.

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Harrie was het niet het motormanagement wat moet worden geupdate?

wilber (0) PRO, 18 jaar geleden

Oldtimer Jansen wil je hiermee zeggen dat de storing die geupdate moet worden alleen met het motormanagmentsysteem te maken heeft (hij loopt namelijk perfect) en niets met als displayvenster (de vernoemde storing(

harry4203 (465) PRO, 18 jaar geleden

klopt oldtimer, dat schreef ik boven toch ook?

damien1892 (0) PRO, 18 jaar geleden

Je hebt niet alle sleutels nodig als je de motor gaat of laat herprogrammeren (alleen als je de BSI herprogrammeerd heb je alle sleutels nodig) en hij moet inderdaad koud zijn.
Het zal inderdaad wel een EW10J4 motor zijn zoals Harry al melde, het zal wel een MM4.MP2 motormanagement zijn en daar is inder daad een update voor die het probleem met snel knipperende display verhelpt. Dus zoals al meerdere malen gemeld: op naar de dealer.

harry4203 (465) PRO, 18 jaar geleden

weet ik damien, maar ik vind het zelf wel prettig om alles erbij te hebben mocht er iets mis gaan bij zo n herprogrammering. kun je het in ieder geval weer gelijk 100% in orde maken.

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Correct.Beter mee verlegen dan om verlegen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum