Peugeot 407: Storing Emissie??

Bouwjaar: 2006, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

We hebben net een week onze auto en krijgen nu al problemen. Hij gaf aan emissie storing dus naar de garage geweest en heeft hem uitgelezen en wist het zo één twee drie niet we moesten nu maar een week op benzine rijden en daarna overschakelen op gas en dan maar kijken wanneer de storing terug komt. Toen ik de storing kreeg zag ik ook heel even dat hij aangaf dat het brandstof niveau laag was. Ik weet niet of dat ermee te maken heeft, maar nu net kreeg ik de melding weer dat het niveau laag is terwijl de teank zeker half vol is. De vorige keer was het vanzelf weggegaan, maar heb nu een paar keer gestart, maar hij blijft het aangeven. Zou dit te maken kunnen hebben die emissie storing? Of zou er meer aan de hand kunnen zijn. Even terug naar de garage waar we hem gekocht hebben wordt lastig want die zit 200 km ver weg en ik wil eerst even uitzoeken hoe ernstig het is. Voor ons was dit onze droomauto en we voelen ons er heel goed bij, maar nu met dit soort dingen wordt ons enthousiasme steeds minder.
Op die schakelaar voor hem op gas te kunnen zetten staat AG verder heb ik geen handleiding van die knop zie groene ledjes en een rood ledjelinks onder en een rood ledje rechts onder. Misschien dat iemand kan vertellen waar die roden leds voor zijn, want die zag ik ook wel een knipperen
Misschien heeft iemand goede raad voor ons zodat we weer met een gerust hart kunnen gaan toeren.

jukkies

Geplaatst door jukkies (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Weet je toevallig welke foutcode(s) er uitgelezen zijn? Indien mogelijk met nummer(s).
Anders de code(s) tegen betaling laten uitlezen in de buurt? 400 kilometer rijden kost ook geld (en tijd).

Als je op benzine rijdt, komt er dan een storing? Rijdt de auto goed? Geen horten/stoten/hikken/inhouden?

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Over het blijven branden van het reserve lampje van de benzinemeter i.c.m. A.G LPG. Volgens mij was hier destijds een los A.G moduul voor te leveren (voor de 407) om het onjuist aangeven van de benzinemeter te verhelpen, dus of de emissie storing te maken heeft met het brandstofniveau lampje is de vraag evenals het feit of dit moduul destijds geplaatst is op deze 407.
Zoals oldford al aangaf: de uitgelezen foutcode's, of omschrijving van de storing(en) kunnen een betere indicatie geven.

jukkies (0), 12 jaar geleden

Hallo heel fijn dat we al wat reactie's krijgen dan voelen we ons niet zo alleen staan in dit. Verstand van auto's hebben we totaal niet dus voel je je al snel overgeleverd aan de experts en hopen dat ze daar geen slaatje uit slaan. De foutcode weet ik niet daar heeft die monteur niks over gezegt wel lag het aan de brandstof volgens hem en nu is het even zien of het de kant van de benzine is of de de kant van de g3 installatie.
De auto heeft tot nu toe perfect gereden geen stotteren of wat dan ook. Morgen ga ik voor de zekerheid maar eens benzine tanken misschien is de tank wel leeg en dat zou betekenen dat we nog geen één keer op gas hebben gereden, maar dat verwacht ik niet aangezien ik wel die groene leds heb zien branden. Nogmaals bedankt voor jullie reactie. O ja de auto is van 2006 dus ik neem dan aan dat daarvoor alles wel goed gewerkt heeft en dat ze zo'n module er al wel in hebben gezet.

heemskerk4251 (0), 12 jaar geleden

Bij mijn 406 is het zo dat het benzineniveau in de tank wordt berekend door de motorcomputer. Die computer weet niet dat de auto op gas rijdt. Dus als er maar een 20 liter benzine in de tank zit, en je gaat 200 km achter elkaar rijden, dan loopt de meter terug en gaat het reserve lampje branden. Als de module waar Hans het over heeft geplaatst is, (en als het bij de 407 op dezelfde manier gaat), dan zal de meter, nadat de motor is stilgezet, weer de oude stand aanwijzen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.