Peugeot 406: Storing in motormanagement

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,2 ltr HDI

Probleem: Motormanagement lampje brandt met op het display de melding: "Antivervuilingssysteem defect".. Tot nu toe ondernomen acties: Roetfilter gecontroleerd, additief vervangen, computer ge-reset. Storing blijft en auto gaat met regelmaat in "noodloop". Computer door dealer uitgelezen en opnieuw ge-reset. Probleem blijft. Gloeistiften vervangen, Gloerrelais vervangen, Turbokleppen vervangen, EGR gereinigd, probleem blijft. Computer bij de dealer laten voorzien van nieuwe update software (verbinding met Peugeot Frankrijk) Is mislukt. Computer en BSI door Belgisch bedrijf (net zoals AC tronics) laten voorzien van nieuwe software. Probleem blijft. Bovendien werkt nu de automatische lichtschakeling niet meer en is de verwarming compleet van slag. Beurtelings wordt het bloedheet en steenkoud in de auto, onafhankelijk van gebruik van de airco. Ben nu zo'n beetje ten einde raad: Wie heeft ervaring met dit probleem en wie biedt mij de verlossende oplossing??

Joep5503

Geplaatst door Joep5503 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Automatische lichtschakeling niet meer werken en verwarming van slag is zo goed als zeker een aantal verkeerd ingestelde functies in de BSI. Voor wat betreft de motorstoring zou het handig zijn om met een P-code (storingscode) te komen, of een omschrijving van een door de dealer uitgelezen storing.

Joep5503 (0), 12 jaar geleden

Ok Hans, dat van die verlichting en de verwaqrming vermoedde ik zelf ook al. Dat is, neem ik aan na inlezen te verhelpen / resetten? Voor de blijvende motorstoring zal ik kijken of ik kort na het weekend de P-code kan achterhalen als de auto weer op de computer wordt aangesloten. Ik houd je op de hoogte. Voor nu alvast dank voor je snelle reactie.

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Is een kwestie van de instellingen van airco en licht te veranderen in de BSI m.b.v. de diagnose-apparatuur van de dealer.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.