Peugeot 206: storing passagierairbag

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

hallo

Ik heb een peugeot 206 sw 1.6 16v (2003) benzine.
Het airbag lampje gaat steeds branden na het starten. In het scherm staat dan passagiersairbag uitgeschakeld. Bij de garage laten uitlezen. De storing die word aangegeven is "circuitschakeling passagiersairbag". De schakelaar waarmee je de passagierairbag uit kunt schakelen vervangen maar dit heeft geen effec. De stekker onder de passagierstoel doorgesoldeerd maar dit heeft ook geen effect. Kunne dit nog problemen zijn in stekkervebindingen of de computter???

Wie kan mij helpen met dit probleem???

marcelwiersma

Geplaatst door marcelwiersma (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldtimer (0) PRO, 13 jaar geleden

Passagiersairbag zit rechts in het dashboard.zit onderweg ook nog een stekker, oranje, ergens aan de bestuurderskant van de kachel(zo uit mijn hoofd).
Wel bijzonder want ook de passagiersairbag heeft eigenlijk 2 niveau's net als de bestuurdersairbag(volgens mij)

marcelwiersma (0), 13 jaar geleden

bedankt voor de info. Ik ga kijken of ik er wat mee kan. Gisteren heb ik een paar honderd kilometer met de auto gereden en de storing kwam alleen bij eerste start. Daarna geen storing meer gehad. Nu heb ik mensen op het forum gevonden die een vergelijkbare storing hadden waarbij bleek dat de accu niet zo best meer was. Daar bleek bij starten de accuspanning dan te laag waardoor de airbag in storing viel. En als je ver rijd word de accu steeds opgeladen en is de accuspanning natuurlijk hoger. Ga dus eers de garage meer eens vragen mijn accu door te meten voordat ik van alles los ga halen. Kan lijkt mij een hele makkelijkie oplossing zijn.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Die accu(spanning) is inderdaad een optie om dit als eerste te laten controleren. Als accuspanning te laag komt tijdens starten, dus als de accu slecht is, krijg je als eerste een storing in het airbagsysteem.

harry4203 (575) PRO, 13 jaar geleden

die 206-jes willen idd nog wel eens in storing springen als ze wat ouder worden, een nieuwe accu(ik plaats meestal ook wel min een 55ah accu) biedt vaak wel uitkomst. ook wel eens gehad dat de startmotor slecht werd, en een beetje teveel stroom afnam met airbagstoringen tot gevolg.

marcelwiersma (0), 13 jaar geleden

Bij de garage de accu door laten meten. Deze bleek inderdaad slecht te zijn. Om te proberen een nieuwe gemonteerd. Bij het starten ineens geen airbag storing meer. Naderhand met de auto op vakantie geweest. ruim 3500 km gereden en nooit meer storing gehad. Het was dus inderdaad een slechte accu. Hierdoor werd tijdens het starten de accuspanning te laag en daardoor viel de airbag dan in storing.

JayDie (0), 12 jaar geleden

He,

hier ook dezelfde problemen (Peugeot 206SW 1.6 Benzine 06-2003). "Flipperden" de wijzertjes bij jou dan ook allemaal? Bij mij helpt het tot nu toe om even contact eraf, weer opnieuw starten (soms paar keer). Na een paar keer komt er dan ook nog een "Storing elektronische diefstalbeveiliging" bij. Starten lukt dan wel nog gewoon.

De auto start opzich wel vlot, niet het idee dat de accu slecht is (wel als hij een langere tijd - dwz > week - stil heeft gestaan). Toch ook maar eens die accu laten doormeten dan!


PS.: Niet helemaal in dit onderwerp, maar misschien ook 'accugerelateerd': als je de auto start zie je het oliepeil in het dashboard. De ene keer geeft hij 'vol' aan, de andere keer 'half' en weer een andere keer knipperend: _ _ _ _ . Dit alles bij een koude start. Ook accu-gerelateerd of toch de sensor laten nakijken?

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Ja John, typisch gevalletje van slechte of zelfs defecte accu! Laat em m.b.v. deep-scan tester controleren. Gezien je omschrijving van de flipperende wijzers, storing elektronische diefstalbeveiliging enz. eigenlijk 99% oorzaak zwakke boordspanning.

Het PS verhaal: Het is een k#t-ding die olieniveau indicator. Kan accu gerelateerd zijn, maar betrouwbare werking is niet te garanderen. Je kunt de gele stekker boven thermostaathuisje nog eens loskoppelen en weer vastzetten, kijken of er een BSI update is, en anders een nieuwe olie-niveau sensor plaatsen. Helaas is dit niet 1-2-3 te doen. Zit verstopt achter de katalysator gelijk onder het uitl.spruitstuk. De kat moet er dus voor verwijderd worden. Wacht dus even af wat de accu test op gaat leveren.

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

@JayDie
Welkom op Problemcar.nl.
Aangezien u nieuw bent op deze site nog even het volgende: Wij verzoeken iedereen die een vraag heeft, zelf een nieuwe topic (vraag) te openen en niet door te gaan op een topic van iemand anders of indien de laatste reactie al meer dan 5 - 6 maanden geleden is geplaatst. Ook al gaat dit over eenzelfde onderwerp.
Graag dus zelf de volgende keer een nieuwe topic aanmaken voor uw vraag.
Verder veel succes op de site.

Moderator.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum