Peugeot 308: Storing "problemen met laden accu"

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Motorcode: BH01, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

31 december j.l. heb ik xenon verlichting erin laten bouwen (geen Can-bus aansluiting). 2 weken later kreeg ik voor het eerst de melding: "Problemen met laden accu, zet auto stil". Inmiddels is dit "gezellige" deuntje niet meer uit de auto te krijgen (nadat hij bij een peugeot dealer is geweest). Bij de dealer werd aangegeven dat de "netwerkspanningshoudmodule" defect was, en dat deze vervangen moest worden a € 510,00. Echter konden ze niet aangeven dat die storing dan 100% zou verdwijnen.

Heeft iemand dit eerder meegemaakt? Is het verstandig om eerst te testen of het aan de lampen ligt, en deze weer uit te bouwen voor normale verlichting?

Psyzor

Geplaatst door Psyzor (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 5 jaar geleden

Ik weet niet of (tijdelijk) weer ombouwen naar originele verlichting simpel te realiseren is, maar dat zou zeker mijn eerste optie zijn. Ik weet uit het verleden dat er door inbouw van xenon, diverse problemen ontstonden, bijv storing ABS bij Peugeot 206 en ik meen bij de 407 aan de ruitenwissermotoren met hoge kosten nadien.

Psyzor (0), 5 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, ik zal dit laten uitvoeren en zal de bevindingen terugkoppelen.

Psyzor (0), 5 jaar geleden

Excuus voor de late update.

Inmiddels al gereden met ontkoppelde xenon verlichting, maar helaas blijft de melding erin zitten.

Omdat vele sloopbedrijven en autobedrijven niet wisten wat de "netwerkspanningshoudmodule" is, ben ik teruggegaan naar de peugeot dealer om te vragen of ze het betreffende onderdeel kunnen aanwijzen of een andere naam voor hebben. Hier komt naar voren dat de E-Booster stuk is (98 108 583 80).

Nu is mijn volgende vraag: Kan ik dit onderdeel 2e hands kopen en erin zetten, of moet dit een nieuw onderdeel zijn? (het hoeft niet op chassisnr besteld te worden)

Alvast bedankt voor de reacties.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.