Peugeot 106: storing ruitenwisser en acculampje

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

hoi leden,

ik heb een probleem met een 106 uit 1992.

als ik de motor start doet de radio het niet geef ik vervolgens even flink gas begint de radio te spelen, het acculampje gaat wel uit
als ik met de auto afren voor bv een bocht trap ik de rem in dan gaat de radio uit en begint het acculampje te branden laat ik de rem weer los
gaat het lampje uit en begint de radio weer te spelen, de remlichten doen het trouwens ook niet
vervolgens als ik de ruitenwisser aan zet op interval gaat het intervalrelais staan te trillen en het acculampje en da radio gaan ook op flikkeren
als ik de ruitenwisser op stand 1 zet gaat het acculampje weer gewoon branden, in geen van de gevallen doen de ruitenwissers het.
heb al geprobeerd om een kabel tussen motor en chassis te leggen (startkabel) maar het probleem blijft . kan dit in het contactslot zitten altijd wel veel sleutels aan zitten.

ik heb geeb idee wie kan mij helpen.

riktennapel

Geplaatst door riktennapel (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (30) PRO, 14 jaar geleden

heb je niet oevallig pas achter een lampje vervangen of een radio vervangen.

groejes jan.

riktennapel (0), 14 jaar geleden

hij is laatst gekeurd en ze hebben achter wel wat met de remlichten gedaan en sinds dien is het probleem er dus is nog een keer de moeite waard om te kijken

riktennapel (0), 14 jaar geleden

hoi jan ik heb het achterlicht gecontroleerd ze hebben er een extra massakabel bij aan gemaakt. en de radio is er niet uit geweest.
heb wel het volgende ondekt, als ik met de deur los en het licht aan op de rem trap gaat de zoemer aan dat je het licht nog aan hebt terwijl de motor nog loopt .zet je de ruitenwisser dan in interval gaat de zoemer ook met intervallen zoemen.

hoop dat je nog meer ideen hebt want ik weet het niet meer

ps heeft iemand een electrisch schema van zon auto

groetjes rik

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Kijk eens of de massaverbindingen tussen accu, carrosserie en motor allemaal wel goed zijn. Deze willen nog wel eens breken of doorrotten.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...

Lijkt wat remmen betreft wel een beetje op dit gevalletje. Zoals Jan al aangaf: heb je gekeken of de juiste lampjes in de achterlichten zitten c.q. gezet zijn? Dus... hebben ze toevallig bij 1 van de achterlichten niet een duplo-lampje gemonteerd ipv een enkeltje of andersom?
Zijn ze aan het rommelen geweest met zekeringen? Hebben ze toevallig geen zekering gestoken op een plaats waar GEEN zekering in hoort te zitten? En ja: de massapunten controleren.

riktennapel (0), 14 jaar geleden

hoi monteurs,

heb eindelijk het probleem gevonden

ik durf het bijna niet te zeggen maar het was gewoon een kapotte zekering, bleek een andere zekering houder in de auto te zitten dan in het instructieboek stond (zekeringen zaten op een andere plek)
superbedankt voor jullie hulp

groeten rik

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.