Peugeot 307: Storing uitlaatgas HDI 2.0

Bouwjaar: 2001

Heb een Peugeot gekocht en heeft een storing uitlaatgas, niet elke keer als ik start, maar wel regelmatig.
Nu ging de storing diezelfilter ook branden. Die heb ik vervangen, maar die blijft nu ook branden. Als hij niet brand (diezelfilter) gaat hij aan als ik terug schakel of vaard verminder.

Moet ik nu mijn computer later resetten, of helpt dit ook niet veel?
De dealer zecht dat ik mijn roetfilter moet vervangen maar die zit er al lang niet meer onder. Roestvrijstaal voor naar achteren.

Help!!!

Sven Gout

Geplaatst door Sven Gout (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

205GTiGriffe (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je een 110 pk hebt, zit er idd normaal een roetfilter onder met een bepaalde regeling. Met een bepaalde vloeistof die om de zoveel tijd wordt mee ingespoten in de motor, wordt de verbrandingstemperatuur in de uitlaat even extra hoog waardoor het roet als het ware verbrandt. Dit totaal heeft dus een roetfilter, vloeistoftankje onder auto, stukje elektronica wat bij jouw waarschijnlijk in de war is.

Wat je wel kunt proberen is om bij de dealer de tellers te laten resetten, kan zijn dat de computer 'ziet' dat de vloeistof op is.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.