Peugeot Peugeot 306 1.8 ST: Storingen op de bobine

Bouwjaar: 1995

In de computer van de motor blijven steeds meer weer de twee storingen op bobine 1 en 2 verschijnen. Bobine is vervangen en dat haalt niets uit. Na het wissen van de storingen verschijnen ze weer in een mum van tijd.

Nu heb ik gehoord dat er een zogenaamde ontstekingsmodule bestaat. Zit die in de computer? Zo ja, zou die de storingen kunnen produceren? Of kan ik nog andere zaken checken (ik denk aan relais).

Eric2761

Geplaatst door Eric2761 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Zou kunnen, maar ik zou graag de exakte tekst van de uitgelezen storing willen weten.Het zou M.I.ok nog in de bougiekabels kunnen liggen.

Eric2761 (0), 20 jaar geleden

De exacte tekst is: Permanente storing op bobine 1 en permanente storing op bobine 2.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Dit zit dus toch in het primaire deel van de aansturing van de bobine dus, is dit een originele bobine en is hij echt nieuw.
zit er geen extra radioontstoring op de ontsteking?De computer ziet namelijk een rimpel of een vreemde piek in het primaire deel van de ontsteking.Is de spanning op de bobine wel goed?

Eric2761 (0), 19 jaar geleden

Het probleem is opgelost. Ik heb de computer van de motor laten vervangen (door een tweedehands exemplaar uit een 405). De storing op de bobine blijft nu weg. De auto rijdt ook veel prettiger. Minder schokkerig in de 1ste en 2de versnelling.

Bedankt voor je reactie. De bobine die er op zit was twee weken oud en het is de juiste. Hij is nieuw bij de Peugeot-dealer gekocht. Op de bobine zit wel een extra stekker. Bedoel je die?

Eric2761 (0), 19 jaar geleden

Hoe kan ik de spanning op de bobine meten?

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

De bobine heeft één plus over het kontakt,even meten met de voltmeter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum