Peugeot 306 break 1.9d: schuddende(dansende) motor

Bouwjaar: 1999

als ik een beetje vlot optrek in de eerste en tweede versnelling begint de auto als het ware te dansen (schudden) trek je rustig op heb je dit probleem niet, ook trilt de versnellingspook tijdens het vlot optrekken. echter in de derde versnelling is het over , motorsteunen zijn goed (motor ligt goed vast in de rubbers) ook de aandrijving is prima en koppeling is ook nog prima. waar kan dit probleem liggen? auto heeft 180.000 km gereden en heeft het nieuwe type dieselmoter.

arie549

Geplaatst door arie549 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Komt toch uit de koppeling en heeft te maken met de veren in de koppelingsplaat. Drukgroep en koppelingsplaat vervangen is de remedie. Originele onderdelen gebruiken, veel voorkomend bij gebruik van niet originele onderdelen.

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

wat kan er gebeuren als ik hiermee door rij?

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Dan wordt het langzaamaan erger, maar je blijft er volgens mij niet mee staan. Op een gegeven moment wordt je er zo flauw van dat je het toch wel gaat vervangen.

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

af en toe is het gedans er ook niet als ik stevig optrek en als ik met de aanhanger rij is het ook goed, het lijkt mij als het de koppeling is hij het altijd moet doen of heb ik dit verkeerd?

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja,verkeerd dus, het komt uit de veren in de koppelingsplaat die het schokken op moeten vangen .Die zijn de slap en daar zit ook nog een soort van demping op en die is ook niet goed.Het is het zelfde effect alsof de koppeling vet is alleen is dat niet zo.

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

bedankt oldimer, dat wordt dus het hele zaakje vervangen zal wel een duur grapje zijn. bedankt voor je hulp

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.