Peugeot 306: Zelf uitlezen ECU

Bouwjaar: 1995

Ik heb wel eens wat gelezen over het zelf uitlezen van een ECU. Je zou hiervoor een ledje kunnen gebruiken en eventuele storingen worden dan middels lange en korte knippersignalen zichtbaar gemaakt. Het verhaal was te technisch. Weet iemand hoe ik dit kan doen middels een duidelijke uitleg?

Bedankt,
Eric

Eric2761

Geplaatst door Eric2761 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Vroeger kon dat inderdaad, in het begin van de injectiesystemen deden we het inderdaad met een proflampje wat je eerst 10 sec aan + legde en daarna aan massa.Tegenwoordig zijn de signalen digitaal(inderdaad 1 en en 0 en)en als je goed kijkt zou je het kunnen herkennen maar er is niet voor niets veel geld uitgegeven om uitleesapperatuur te ontwikkelen, dus ik denk dat het niet meevalt.

Eric2761 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Toch zou ik het eens willen proberen, want het decoderen moet geen probleem zijn. Stel ik heb een ledje met twee draden eraan. Wat moet ik dan precies doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.