Peugeot 307: Storingsmelding *kat. defect*

Bouwjaar: 2003

Afgelopen week heb ik 3 keer een storingsmelding gehad van het motormanagement (307 SW 1.6 16v)met de mededeling *kat. defect*. De storingsmelding ging uit, maar de auto liep slecht, hij hield in en het leek wel of hij op 3 cilinders liep. Bij de garage is de computer uitgelezen en het probleem zou waarschijnlijk verholpen zijn als de bobine vervangen zou worden en de software geupdate wordt.Heeft iemand hier ervaring mee? Of kan dit ook iets eenmaligs zijn geweest? De storing is gereset en ondertussen loopt de auto weer lekker. Ik zit nu te twijfelen of de bobine wel vervangen moet worden.

jalamo

Geplaatst door jalamo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

106 sport (0), 19 jaar geleden

Hallo, heb dezelfde klachten als jou, alleen rij ik een 106 uit 2001. Bij mij is de bobine vervangen en de klachten zijn gebleven. Zou als ik jou was dus nog even wachten met het vervangen. Heb via via gehoord dat het ook wel de labda sonde kan zijn. succes

hobby-monteur (0), 19 jaar geleden

de melding kat.defect lijkt afkomstig van de lambdasonde.deze meet te hoge concentraties en geeft een waarschuwing.als een van de bougies niet meer vonkt,en de desbetreffende cilinder dus niet meer meedoet.oorzaak kan liggen in bobine,bougiekabel,bougie etc,het lijkt dus alsof er geen vonk komt.

greefje (0) PRO, 19 jaar geleden

Een van de uitlaatkleppen blijft hangen in de geleider. De peugeot dealer heeft hier berichten over. Eerst moet de motor gereinigd worden met forte motor reiniger en als dit niet helpt moeten de uitlaatkleppen vervangen worden door kleppen met een kleinere klepsteeldiameter.

RYMAFRA (0), 19 jaar geleden

voorzichtig met al het advies , de melding katalysator is een verzamelnaam, het advies van de dealer is zeker niet gek, een een vaker vookomende oplossing voor het probleem, de andere aanwijzingen trouwens ook , maar afhankelijk van wat de gegevens zijn van het uitlezen bij de dealer

jalamo (0), 19 jaar geleden

Ik had een afspraak gemaakt bij de dealer om de bobine's te vervangen, echter toen hij hoorde dat ik de storing sinds 2 weken niet meer gehad had, adviseerde hij mij om eerst eens Shell V-Power te tanken vanwege de reinigende werking. Dat heb ik gedaan en heb inmiddels 1 tank hiermee gereden. Ik heb wel de indruk dat hij iets beter rijdt(door hoger octaan getal), maar ben nog niet helemaal tevreden. Ik laat binnenkort de auto eens goed nakijken en sowieso de software updaten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum