Peugeot 406: stoterig oppakken

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Vraagje, Voordat ik begin, de auto loopt prima zowel op gas als op benzine maar alleen als ik de toeren laat zakken om bv een rotonde te nemen en dan weer wil gas geven, wil hij nogal al eens een beetje slecht oppakken/hikken.
Wie weet waar ik dat in zou moeten zoeken?

Bij voorbaat dank, Peter

magneet

Geplaatst door magneet (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Er kunnen verschillende oorzaken zijn van dit probleem. Als eerste vraag bij een auto op LPG is of deze problemen er op benzine ook zijn of alleen op LPG ?

magneet (0), 17 jaar geleden

Hoi Pieter,

Vandaag toevallig de proef of som gedaan en het is aanwezig op LPG, niet alleen met terugzakken en gas bij geven maar ook bij wegrijden na bv. een stoplicht.

Het opvallende is, als je heel rustig rijdt in toeren heb je er minder last van maar als je een beetje sneller wilt accellereren is het heftiger, als de auto zich verslikt.

Gr, Peter

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Op benzine ook dit probleem of op benzine juist niet ? Dat is even belangrijk om te weten want dan is er met meer zekerheid over te zetten of het probleem in de gasinstallatie zit of ergens anders. Geen storingslampjes die branden onder het rijden ?

magneet (0), 17 jaar geleden

Hoi Pieter,

Het is alleen op LPG en er branden geen gekke lampjes en de auto rijdt verder normaal, het is alleen met accellereren/overschakelen en weer accellereren.

Gr, Peter

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Het lijkt dan sterk op een probleem dat ik gehad heb met dezelfde auto en een AG LPG installatie. Hierbij was de druksensor op de verdamper slecht. Hierdoor ging de auto schokken en hield de auto in tijdens het rijden. Andere oorzaken zouden ook kunnen zijn, vervuilde injectoren, versleten verdamper. Ook de bougies kunnen slecht of versleten zijn, dan kan dit probleem optreden. Als jouw auto ook een AG installatie heeft zou je het beste bij een LPG specialist het systeem onder het rijden uit kunnen laten lezen. Zij kunnen dan direct uitlezen welke signalen de sensoren genereren. Destijds kwamen ze er bij mijn auto toen achter dat de druksensor van de verdamper slecht was. Deze is toen vervangen en het probleem was verholpen. Bougies ook zeker even nakijken of deze goed zijn.

magneet (0), 17 jaar geleden

Hoi Pieter,

De auto houdt niet in tijdens het rijden(alleen met accellereren) deed dat wel, een hikje af en toe maar hij heeft pas een beurt gehad waarbij alles dus vervangen is ook de bougies en er zit nu 5w40 ole in en dat scheelt een hoop.

Ga ook zeker naar een lpg specialist om hem eens uit te laten lezen, heb zelf het vermoeden dat er in het verleden erg weinig op benz. gereden is en ga eens wat vaker ook op benz. rijden want dat lijkt een beetje te helpen.

Heb je m'n vraag ook gelezen van het luchtje uit het linkervent.rooster ?
Heb jij hier een idee over?

Gr, Peter

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Kijk Peter, op het moment dat je weet dat de auto dit probleempje op benzine ook heeft is het 99% zeker dat het niet met de LPG installatie te maken heeft. Die vraag zal je LPG specialist ook stellen als je het probleem voorlegt. Als de auto op benzine ook slecht loopt sturen ze je daar zo weer weg helaas. Er zijn maar weinig bedrijven die goede LPG als wel benzine diagnose kunnen doen.

De LPG installatie een keer een beurt laten geven kan nooit kwaad.

michielr (0), 17 jaar geleden

Hoewel een beetje laat misschien, maar ik ben pas net lid geworden.
Ik rijd ook een 406 2001 en heb een jaar geleden een gastank erin laten zetten.
De LPG-specialist meldde mij bij de uitleg van het "tankje" dat bij het "hard/snel" optrekken er inderdaad schokjes kunnen zijn.
Wanneer je rustig optrekt heb je daar geen last van. De bijbehorende uitleg weet ik niet meer maar dit lijkt mij precies jouw verhaal.

magneet (0), 17 jaar geleden

Hoi Michiel,

Bedankt voor je bijdrage, ik had me er al bij neergelegd en het is inderdaad zo als je vlot optrekt, hoewel hij niet altijd schokt dan.
Rij nu ook wat regelmatiger op benz. en dat schijnt ook wel te helpen om de boel schoon te houden.
Ik heb laatst ook de olie vervangen en er 5W40 ingegooid en sindsdien loopt hij ook beter.
Deze auto's rijden toch het lekkerste als je relaxed rijdt.

Gr, Peter

sgm (0), 17 jaar geleden

Ik heb een dergelijk probleem gehad met een Laguna op LPG met Vialle installatie. Doordat de pomp in de tank versleten was, was er te weinig druk op de vloeibare LPG. Bij rijden met hogere toeren en snelheid was er verbazingwekkend genoeg weinig aan de hand. Maar bij langzaam rijden en stationaire loop op LPG dreigde de motor af te slaan en wilde niet goed wegtrekken. De auto krijgt dan te weinig brandstof. Revisie van de pomp lostte het probleem op.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.