Peugeot 406 1.8 16v familiale: stotteren motor op snelheid

Bouwjaar: 1998

Hallo,

Mijn 406 1.8 16v familiale heeft me al aardig wat last bezorgd wat betreft motorgedrag. De nieuwste nuk is dat hij na(fel) optrekken tot bv. 130 km/h begint te stotteren. De motor valt dan een keer of 4 even uit lijkt het wel. De stappenmotor is pas vernieuwd, de computer is bij de peugeotdealer uitgelezen en gereset, ik heb een brandstofreinigingsmiddel toegevoegd, bougies nagekeken. Tot nu toe alles zonder resultaat. Heeft iemand andere suggesties?

Geplaatst door

jan4994 (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Alsof hij niet genoeg benzine krijgt.Als hij begint te snokken neem je gas terug en dan gaat het verder goed en kan hij wel topsnelheid halen.Kijk of deze nog een benzinefilter heeft en vervang deze.Mocht het niet helpen meet dan de spanning op de benzinepompvoeding tijdens het accelereren, valt deze niet terug kijk dan eens naar de vacuumsensor.Zo eerst even stof tot nadenken. De oplossing komt vanzelf als je maar logisch blijft denken.(hoelang zitten de bougie's erin?).

oldtimer 0
badge

20 jaar

Bedankt voor de reactie. Aanvulling op motorgedrag klopt dacht ik wel ja. Brandstoffilter en bougies zitten er zo'n 11.000 km in. Is dat te lang? Hoe meet je de spanning op de benzinepompvoeding en waar vind ik de vacuümsensor?

jan4994 0

20 jaar

onder de zitting van de achterbank zit een rubber afdichtdop daaronder zit de benzinepomp in de tank gemonteerd daarnaartoe zitten twee dikkere draden één daarvan is de voeding van de benzinepomp.Meten met een voltmeter of tijdens belasting ve spanning niet wegzakt.De vacuumsensor zit op het inlaatspruitstuk gemonteerd en is van Bosch met een 4 voudige stekker erop aan de onderzijde.11000 km is weinig benzinefilter en bougie's moeten ongeveer 60000 km meegaan.

oldtimer 0
badge

20 jaar

Nogmaals bedankt! Ik heb de vacuümsensor vervangen en rijd nu al enkele maanden zonder problemen. 't Is dus opgelost!

jan4994 0

19 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.